Le/Fel világító fali lámpa

Le/Fel világító fali lámpa

1
1(6 termék)
-- Ft
TRIO 225172942 Concha 6W 600lm 3000K antracit fali lámpatest
-- Ft
TRIO 225172931 Concha 6W 600lm 3000K fehér fali lámpatest
-- Ft
Trio 227860242 SACRAMENTO incl. 1x SMD LED 55W 1x 550lm 3000K fali lámpa
-- Ft
TRIO 223910132 Melvin fekete fényerőszabályzós LED fali lámpa
-- Ft
TRIO 225174742 Concha 47 cm antracit fali lámpa
-- Ft
TRIO 229360242 Thames fekete fali lámpa
1
1(6 termék)

Fel le világító fali lámpa – az indirekt fény mestere

 

A falmosó vagy up-&downlights néven is ismert fel le világító fali lámpa a közvetett világítás szakértője. Szemet gyönyörködtető, dekoratív fénycsóváival a fali hangulatvilágítás adu ásza, de az általános megvilágításhoz is hozzájárul.

 

Miért jó az indirekt fény?

Ami megkülönbözteti a falmosót a normál fali lámpától, az a fény kibocsátásának iránya. A fény nem a mennyezetre vagy a padlóra irányul, hanem a falra, ahonnan visszaverődik.  Fényköre változó, attól függően, hogy a fali lámpa belsejébe integráltak-e üveglencsét vagy sem. Ha van lencse, akkor a fény megtörik, kúpos fénykibocsátást és mintázatot hoz létre; ha nincs lencse, akkor egyenletesen, törés nélkül oszlik el a falon. Ez a visszavert, indirekt, közvetett fény nem vakít, nem kápráztat, hanem lágy, harmonikus érzetet kelt. Az ily módon megvilágított helyiségekben a tárgyak nem vetnek árnyékot, mert a fény diffúz – vagyis szabálytalanul szétszórt és nem élesen határolt. Valójában ilyen lámpa mellett az egész szobában alig lehet árnyékot találni.

Egy falmosó (wallwasher) fali lámpa fényteljesítménye önmagában nem elegendő az egész helyiség megvilágításához, inkább az alapvilágítás támogatására, kiegészítésére alkalmas, emellett természetesen kiváló hangulatteremtő elem. Létezik csak felfelé (uplights), csak lefelé (downlights) és fel-le világító (up-&downlights) változata is. A Netlámpa kínálatában mindegyik típust megtalálja. Átlátszó üveglencsék használatával különböző minták vetíthetők a falra, felfelé és lefelé egyaránt.

 

Hol használjuk?

Egy fel le világító lámpa bármely helyiség általános világításának kiváló kiegészítője lehet. Különösen népszerűek az alábbi célokra:

·         A nappali világításának kiegészítőjeként – különösen ajánlott faltextúrák, építészeti részletek, kiegészítők hangsúlyozásához, a hangulatos légkör megteremtéséhez. Felfelé világító fényével hangsúlyozhatunk például egy szép textúrájú falrészletet, míg a lefelé eső fénybe állítva szinte életre kelhet egy szép komód vagy karosszék.

·         Előszoba és lépcsőház megvilágítására – a balesetmentes közlekedés szempontjából itt kiemelten fontos a káprázásmentes fény és az árnyékmentesség.

·         Fürdőszobai lámpaként – mivel az árnyékmentes fényben különösen szépnek látjuk magunkat a tükörben. Ha a tükör mindkét oldalára felszerelünk egy-egy lámpát, garantáltan tökéletes lesz a végeredmény.

·         Kisebb szobák megvilágításához – mivel mélységet ad a helyiségnek, növelve a térérzetünket.

·         Bárhol, ahol olyan fényre van szükség, amely nem vakít és nem vet árnyékot.

 

Az a csodálatos led technológia

A legtöbb fel le világító fali lámpa beépített led fényforrással rendelkezik, de bőven kapható cserélhető fényforrással rendelkező változat is.  A led világítás nagyon energiatakarékos világítási forma, élettartama körülbelül 25 000 óra. Sok led fali lámpa fénye szabályozható, és mozgásérzékelővel kombinálható.

A fényforrás általában a lámpa burkolat belsejében van elrejtve. Hogy E27, E14, GU10, G9 vagy R7 foglalatú fényforrás tartozik bele, az valójában csak a lámpatest méretétől függ.

A beépített ledet tartalmazó fali lámpa szinte mindig felismerhető kivételesen vékony, minimalista kialakításáról.

 

Bármely stílushoz jól illeszkedik

A fel le világító fali lámpákat szinte minden esetben modern, geometrikus formavilág jellemzi. Téglatest, kocka vagy henger formájúak, általában fémből (ritkábban gipszből vagy fából) készülnek leginkább fekete, fehér vagy fém színben. Azt gondolnánk, hogy a csak a modern otthonokba illenek, de ez így semmiképpen nem igaz. Valójában minden stílusú belső térbe harmonikusan illeszkednek, épp azért, mert megjelenésük nem feltűnő, szinte beleolvadnak a fal síkjába. Éppen ezért még egy antik bútorokkal berendezett lakásbelsőhöz is harmonikusan illeszkednek, fényükkel minden környezethez hozzáadják azt a bizonyos pluszt.