Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
Álló lámpa

Álló lámpa

1
1,2,3,4,5...(201 termék)
-- Ft
-- Ft
-- Ft
-- Ft
-- Ft
-- Ft
-- Ft
-- Ft
-- Ft
-- Ft
-- Ft
-- Ft
-- Ft
-- Ft
-- Ft
-- Ft
-- Ft
-- Ft
-- Ft
-- Ft
-- Ft
-- Ft
-- Ft
-- Ft
-- Ft
-- Ft
-- Ft
-- Ft
-- Ft
-- Ft
-- Ft
-- Ft
-- Ft
-- Ft
-- Ft
1
1,2,3,4,5...(201 termék)

Állólámpa – bármilyen stílushoz igazítva

Az állólámpa az egyik legnépszerűbb, univerzális fényforrás, amellyel elsősorban a nappalikban szoktunk találkozni, ám gyakran megjelenik más helyiségekben is, ahol nem az egész teret, hanem annak egyes zónáit kívánják megvilágítani. Manapság az álló lámpa reneszánszát éli, különösen népszerű a retro állólámpa és vintage állólámpa, akik pedig az állólámpa modern változatait kedvelik, valószínűleg egy LED állólámpa mellett döntenek, amely amellett, hogy trendi, energiatakarékos megoldás is a világításra. Ráadásul egy ledes állólámpánál a színhőmérsékletet is ki lehet választani, amely alapvetően meghatározza egy helyiség hangulatát (amennyiben jól választunk, a szemünket is kímélhetjük vele). Állólámpák számos designban kaphatók, így bármilyen stílusú szobába beilleszthetőek, s ha ügyesen választjuk ki a megfelelő készüléket, az a helyiség meghatározó stíluselemévé is válhat.

Stílus

Állólámpák sokféle anyag felhasználásával, és többféle stílusban készülhetnek, találkozhatunk velük ernyős, búrás és ívelt változatban is. Akár antik stílusban gondolkodunk, akár indusztriális tárgyakat képzelünk el az otthonunkban, egészen biztos, hogy megtaláljuk az adott stílusirányzatba tökéletesen beleillő lámpát. Mivel a választék tényleg hatalmas, bármilyen bútoraink vannak, könnyű lesz hozzájuk passzoló állólámpát megtalálni.

Akad köztük antik álló lámpa, klasszikus, modern, geometriai formákat követő, vagy tripod álló lámpa, mely a műtermek hangulatát idézi – de ugyancsak széles a választék, ha a megjelenés helyett a funkciót helyezzük górcső alá: egyes lámpák erősebb fényükkel, akár több égővel akár az egész helyiséget megvilágítják, míg vannak olyan termékek, amelyek inkább hangulatvilágításra vagy éjjeli lámpa helyett használva funkcionálnak.

Funkció

Az állólámpa magára vonja a tekintetet, a szoba egyik meghatározó berendezése. Elég egy stílusban hozzá illő fotel mellé felállítani, máris egy hangulatos, kedves olvasósarok jön létre a nappali vagy a hálószoba egyik szegletében. Az ágy mellé helyezve szintén funkcionálhat olvasólámpaként, éjjelilámpaként, vagy típustól függően kellemes hangulatot hozhat létre a szobában az esti kikapcsolódáshoz és pihenéshez. Alaprajztól függetlenül könnyen elhelyezhetők, a helyigényük nem nagy, így gyakorlatilag egy egészen kicsi szobában is megtalálhatjuk számukra a megfelelő helyet.

Ha kedveljük a hangulatos, esetleg romantikus vacsorákat, az ebédlőben is remek lehetőség lehet kiegészítő világításra egy állólámpa, de ugyanígy helyet kaphat a dolgozószobában, a hálószobában vagy a gyerekszobában is. A dekor állólámpák általában – a nevükhöz híven – inkább esztétikai funkcióval bírnak, és elsősorban hangulatvilágítást várhatunk tőlük. A gyengébb fényerővel rendelkező változatok, illetve ahol az ernyő túlzottan tompítja a fényt, kevésbé alkalmasak olvasásra vagy más, jobb fényviszonyokat igénylő tevékenységekhez, viszont hangulatossá, egyedivé tehetik a szobát. Ez esetben formájuk és stílusuk mellett a fényük is dekorelemként szolgál. Amennyiben elvárás az álló lámpától, hogy olvasáshoz is megfelelő mennyiségű és minőségű fényt szolgáltasson, célszerű olvasókarral felszerelt változatot választani. Így a karosszék mellé állítva bármikor lehetőség nyílik egy kellemes esti olvasgatásra is.

Lámpa és hangulat

Az álló lámpa tehát egy otthon szinte bármely helyiségében, de leginkább a nappalikban elengedhetetlen tartozék. Köztudott, hogy a fény alapvetően befolyásolja egy helyiségről alkotott benyomásainkat – részben hangulatteremtő hatásuk miatt, részben pedig azért, mert színhőmérséklettől függően a fal, illetve bútoraink és berendezéseink színének érzékelését is megváltoztathatják. Azonban egy állólámpa kikapcsolt állapotában is meghatározó stíluseleme lehet helyiségeinknek, magára vonhatja a tekinteteket, kiemelheti a szoba egy szegletét. Érdemes a világítás megtervezésekor álló lámpákban is gondolkodni, hiszen remek kiegészítő fényforrás lehet sok tevékenységhez, és emellett még a helyiséget is díszíthetjük vele, ha a szoba stílusához passzoló terméket rakjuk a kosarunkba.


Állólámpák ideális kiegészítők és dekorációk

Az állólámpákat olyan helységekbe ajánljuk, ahol a mennyezeti lámpa fénye már nem elegendő. Válasszon egyedi darabokat kínálatunkból, de egyszerű formájú állólámpákat is megtalál hagyományos anyagokból, mint például fa, üveg vagy fém. A legtöbb esetben az állványokhoz kapcsolóval ellátott tápkábel tartozik, de működhetnek fényerőszabályozóval vagy távirányítóval is.