Asztali LED lámpa

Asztali LED lámpa

1
1,2(53 termék)
-- Ft
TRIO R52391115 Viper 3W 260lm 3000K zöld asztali lámpatest
-- Ft
TRIO R52391187 Viper 3W 260lm 3000K ezüst asztali lámpatest
-- Ft
Emos Z7523B fekete LED asztali lámpa
-- Ft
Emos Z7592W USB LED asztali lámpa
-- Ft
Emos Z7523W fehér LED asztali lámpa
-- Ft
EMOS Z7613 SIMON LED asztali lámpa
-- Ft
Emos Z7598 Bella asztali LED lámpa
1
1,2(53 termék)

Miért érdemes ledes asztali lámpa mellett dönteni?


Ha egy olyan íróasztali lámpa vagy olvasólámpa után nézne, amely nemcsak praktikus és elegáns, de környezetbarát és semmiféle egészségügyi kockázatot nem jelent a használata, akkor egy ledes asztali lámpa az, amit igazán keres. Működésük során ezek modern eszközök egyáltalán nem használnak fel káros vegyszereket pl. ólmot vagy higanyt, nem tartalmaznak törékeny, veszélyes izzószálat, nem bocsátanak ki sem UV, sem infravörös fényeket. Ráadásul, a legtöbb modern asztali lámpa LED technológiájának köszönhetően lényegesen kevesebb energiát fogyaszt, mint egy hagyományos olvasólámpa vagy íróasztali lámpa. Vagyis környezetbarát, energiatakarékos, és az egészségre nézve kockázatmentes alternatívát jelent a LED világítás körébe tartozó LED asztali lámpa a hagyományos technológiájú termékekkel szemben. Nézzük részletesen, melyek a ledes asztali lámpák legfontosabb előnyei!

 

Hosszú élettartam

 

Egy asztali LED lámpa – annak köszönhetően, hogy nem az izzószál hevítésével állítja elő a fényt, hanem elektronok gerjesztésével –, lényegesen hosszabb várható élettartammal rendelkezik, mint egy nem ledes izzóval működő íróasztal lámpa vagy olvasólámpa. Kb. 30 000–50 000 órán keresztül lehet számítani rá, ami huszonötször hosszabb élettartamot jelent a hagyományos izzókhoz, és tízszer hosszabbat az energiatakarékos CFL izzókhoz képest. Mivel a ledes eszközöknek nincs izzószála, a hosszú időn keresztül tartó fel- és lekapcsolgatás sem árt meg nekik. 

 

Kiemelkedő költség- és energiahatékonyság

 

A második ok, ami miatt érdemes LED asztali lámpa mellett dönteni, az az, hogy egy ilyen eszköz lényegesen kevesebb energiát fogyaszt – mivel a felvett energiát sokkal hatékonyabban használja fel –, mint egy hagyományos lámpa. Vagyis míg egy klasszikus izzónak 60W áramra van szüksége 700 lumen leadásához, egy ledes fényforrásnak ehhez a fényerőhöz elegendő mindössze 8W áramot elfogyasztania. Kiemelkedő energiahatékonyságuknak köszönhetően tehát nemcsak a villanyszámla csökkenthető a használatukkal, hanem a környezetre nehezedő terhelés is. Ráadásul, ha az asztali lámpa LED izzót használ, akkor abban is biztosak lehetünk, hogy fényforrást sem kell egyhamar cserélni – tehát a munka- és karbantartási költéségeink is elenyészőek lesznek.  

 

Minimális hőtermelés

 

Mivel a LED világítás eszközök nem az izzószál hevítésével állítják elő a fényt, alig termelnek hőt, ami azért fontos, mert huzamosabb munkavégzés során a nagy mennyiségű hő fejfájást okozhat, vagy kellemetlen érzést a szem környéki területeken, ami a koncentrálóképesség csökkenéséhez vezet. Ha azonban ledes lámpa mellett döntünk, a hőterhelés okozta problémák könnyen megelőzhetők.

 

Rugalmas lehetőségek a dizájn területén

 

Kompakt méretüknek, alacsony hőtermelésüknek, irányítható fénykibocsátásuknak köszönhetően a LED világítás eszközei, így az asztali lámpák is, számtalan formában, méretben, stílusban készülnek. Vagyis egyedi tervezési lehetőségeket biztosítanak a funkcionalitás feláldozása nélkül, ezért nem nehéz megtalálni az asztal, a lakás vagy az irodabelső stílusához legjobban illő darabokat. Akkor sem lesz nehéz dolgunk, ha célcsoport szerint választunk (vagyis ha például az asztali lámpa gyerekeknek lesz vásárolva, vagy ha egy nagyítós asztali lámpa gyengén látóknak stb.).

 

Maximális fényerő azonnal

 

Fontos, hogy a legújabb LED asztali lámpák már nemcsak az egyirányú, erős fénnyel segítenek a vizuális pontosság javításában, hanem azzal is, hogy nincs késleltetési idejük, tehát bekapcsolás után azonnal maximális fényerőt képesek produkálni.

 

Szabályozható fényintenzitás

 

A legtöbb LED asztali lámpa fényerő-kapcsolóval érkezik, tehát a tevékenységekhez (íráshoz, olvasáshoz, háttérvilágításhoz) leginkább megfelelő fényerő (színhőmérséklet) kiválasztásának lehetősége többnyire adott.

 

Tartós, strapabíró kialakítás

 

A Netlámpa kínálatában található lámpák főleg műanyagból és alumíniumból készülnek, vagyis nem vagy alig tartalmaznak törékeny üveget vagy kerámiát, ezért, ha netán a padlóra esnének, a repedés, törés kockázata – ha teljesen nem is zárható ki –, minimalizálható. Tekintse meg kivételesen nagy választékunkat, adja meg, az íróasztalnak, ami az íróasztalé, a stílusnak, ami a stílusé most!