Kültéri mozgásérzékelős lámpa

Kültéri mozgásérzékelős lámpa

1
1(21 termék)
1
1(21 termék)

Kültéri mozgásérzékelős lámpa: világítás és biztonság egy helyen

A kültéri mozgásérzékelős lámpa nem csupán azért közkedvelt termék, mert kényelmes és praktikus fényforrás. A mozgásérzékelős kültéri lámpa megóv a sötétben történő balesetektől, segíti a biztonságos közlekedést, ugyanakkor biztonságtechnikai funkciókat is ellát. Manapság egyre többet hallani betörésekről, az éj leple alatt besurranó tolvajokról, akik amellett, hogy jelentős anyagi károkat okoznak, rettegésben tartják a környék lakóit. Éppen ezért a háznak a lehető legjobb megvilágításban kell lennie este, amikor a hívatlan „látogatók” közeledhetnek. A kültéri lámpa mozgásérzékelővel lehetővé teszi ezt: megfelelő látási viszonyokat, biztonságérzetet és nyugalmat biztosít.

Milyen előnyökkel rendelkezik a mozgásérzékelős kültéri lámpa?

1.Biztonságos közlekedés: egy sötét téli estén, amikor fáradtan hazaérünk a munkából, előfordulhat, hogy nehezen találjuk meg a villanykapcsolót, vagy egy vendég botladozza végig fény hiányában a bejárati ajtóhoz vezető utat. Ez nem csupán kényelmetlen és kellemetlen helyzet, hanem akár veszélyes is lehet, ugyanis világítás híján nem észleljük az utunkba kerülő akadályokat, könnyebben balesetet szenvedhetünk. Elég egy letört faág, a kutya otthagyott játéka vagy bármi más, aminek nekiütközhetünk, amibe belebotolhatunk, és már meg is van a baj.

2.Költséghatékonyság: a kültéri mozgásérzékelővel a villanyszámlán is spórolhatunk, hiszen ez a fényforrás csak akkor világít, amikor tényleg szükségünk van rá, ráadásul magától lekapcsol. Sok családban jelent problémát, ha valaki mindig elfelejti lekapcsolni a villanyt, s rosszabb esetben csak reggel szembesülnünk vele, hogy egész éjjel feleslegesen ment a világítás. Ezt a problémát kiküszöböli az automatikus kikapcsolás funkció.

3.Környezettudatos megoldás: az előbbi pontból következik, hogy amennyiben nem égnek feleslegesen a lámpák, az árammal is spórolni tudunk, amellyel sokat teszünk a környezetünkért is.

4.Kényelem és komfortérzet: nem kell többé „vakon” keresgélni a villanykapcsolót, vagy a sötétben szenvedni a kulcslyuk megtalálásával, hiszen a mozgásérzékelő szenzorai érzékelik érkezésünket, és maguktól bekapcsolnak, biztosítva számunkra vagy vendégeink számára a megfelelő látási viszonyokat akár az éjszaka közepén is.

5.Biztonságtechnikai funkció: mint már szó volt róla, egy kültéri mozgásérzékelő akár az illetéktelen behatolókat is elrettentheti, hiszen a hirtelen bekapcsoló fény láttán a betörést fontolgató személyek valószínűleg azt fogják feltételezni, hogy a ház lakói otthon tartózkodnak, ami elrettentheti őket az „akciótól”.

Hogyan szerelhetjük fel a kültéri mozgásérzékelőt?

A kültéri mozgásérzékelős lámpa ilyen szempontból is igen praktikus termék. Mivel a mozgásérzékelő már be van építve, azt nem kell külön telepíteni. Miután a lámpát a ház falához rögzítettük, már csak egy dolog hiányzik: állítsuk be a mozgásérzékelő kívánt tartományát és a világítás időtartamát (ezeken szükség esetén a későbbiekben még változtatni tudunk).

Be lehet állítani állandó világítást is?

Természetesen vannak olyan helyzetek is, amikor hosszabb ideig van szükség megfelelő fényviszonyokra a ház körül. Ilyen esetekben bosszantó lehet, ha a fény folyamatosan magától kialszik, ezért praktikus, ha a kültéri mozgásérzékelős lámpa képes váltani a mozgásérzékelő mód és az állandó fény között. Vásárláskor figyeljünk arra, hogy ez lehetséges-e, érdemes alaposan elolvasni a termékismertetőt, mielőtt a kiválasztott terméket a kosarunkba rakjuk!

Van értelme a kamerának kiegészítő opcióként?

A mozgásérzékelős kültéri lámpa, amely nemcsak mozgásérzékelővel, hanem kamerával is rendelkezik, különösen hasznos a bejárat területén. Így mindig tudhatjuk, ki járt-kelt otthonunk közelében, és ha netán így is megtörténik a baj, a felvételek segíthetik a rendőrség munkáját.