Éjjeli jelzőfény

Éjjeli jelzőfény

1
1(26 termék)
-- Ft
Emos P3313 LED USB-s éjjeli fény
-- Ft
EMOS P3306 3LED éjjeli fény
EMOS P3306 3LED éjjeli fény
Rendelhető
2.299 Ft
-- Ft
Műanyag mackó LED-es éjjeli fény
-- Ft
Emos P3321 fotoszenzorral LED éjjeli fény
-- Ft
Emos P3316 fotoszenzorral LED éjjeli fény
-- Ft
Emos P3317 fotoszenzorral LED éjjeli fény
-- Ft
Emos P3314 fotoszenzorral LED éjjeli fény
-- Ft
Emos P3315 fotoszenzorral LED éjjeli fény
-- Ft
Emos P3311 3xAA LED éjjeli fény
Emos P3311 3xAA LED éjjeli fény
Nem elérhető
4.999 Ft
-- Ft
Emos P3819 3LED-es éjjeli fény
Emos P3819 3LED-es éjjeli fény
Nem elérhető
1.499 Ft
1
1(26 termék)

Éjjeli fény – hogy ne a sötétben tapogatózzunk

Az éjjeli fény a gyerekek és a felnőttek számára is nagy segítség lehet. Míg a kicsik esetében az éjszakai fény a félelem nélküli, nyugodt alváshoz járul hozzá, a felnőttek számára a lakásban való tájékozódást és közlekedést segíti leginkább az éjszakai jelzőfény.

Egy ilyen éjjeli lámpa vagy közvetlenül a konnektorból, vagy egy beépített akkumulátorból nyeri az energiát, amelyet például USB-n keresztül tölthetünk, de létezik elemes éjjeli lámpa is, amely mobilabbá teszi a használatot, illetve a legkisebbek számára is biztonságos. Vannak olyan modellek, amelyeknél a fény színe és intenzitása tetszés szerint változtatható, de jelzőfény kategóriában elérhető már mozgásérzékelős éjszakai fény is, így garantáltan és egyszerűen megtalálhatja mindenki a számára ideális terméket.

A főbb szempontok vásárlás előtt

Van azonban néhány általános szempont, amelyre mindenképpen érdemes figyelmet fordítani, ha éjjeli fény vásárlását fontolgatjuk. Például – főként gyerek éjjeli lámpa esetében – fontos, hogy a készülék ne tartalmazzon veszélyes anyagokat (pl. higanyt), és használata biztonságos legyen. Az éjjeli fény gyerekeknek általában egy külön termékkategória a szaküzletekben, tehát ha a kicsik számára szeretnénk éjjeli lámpát vásárolni, lehetőség szerint ebből a kategóriából válasszunk. Emellett törekedjünk arra, hogy olyan lámpa kerüljön a gyerekszobába, amelynek fénye nem (vagy csak elhanyagolható mértékben) tartalmaz kék komponenst, ugyanis az akadályozza a melatonin nevű hormon felszabadulását, amely a pihentető, mély alvásért is felelős. Továbbá a fényerőnek gyengének kell lennie, s a lámpatestet legalább egy méter távolságra célszerű az ágytól elhelyezni (ideális esetben kb. 65 fokos sugárzási szögben).

Függetlenül a felhasználók életkorától fontos tulajdonság az energiatakarékosság és a hosszú élettartam. A legtöbb éjjeli fény ma már LED technológiát használ, amely garantálja a halogén izzóhoz képest jóval kedvezőbb fogyasztást, valamint élettartam és környezetvédelmi szempontok alapján is felülmúlja a hagyományos izzókat.

Irányfények – a biztonság és a kényelem támogatói

Az éjszakai irányfény, melyet éjszakai jelzőfény vagy konnektoros éjjeli fény néven is ismernek, a sötétedés utáni balesetmentes közlekedést szolágálja a lakás bizonyos helyiségeiben. Jellemzően a hálószobát a konyhával, illetve a mellékhelyiséggel összekötő előszobát vagy a folyosókat szokás éjszakai fénnyel ellátni annak érdekében, hogy könnyebb legyen tájékozódni, ha éjszaka valamiért el kell hagyni a hálót. Egy ilyen éjjeli lámpa minden háztartásban hasznos, ám ahol kisgyermek vagy idős ember van a családban, ott szinte felbecsülhetetlen értékű segítséget jelent. Idősebb korban egyetlen apró baleset, egy kisebb botlás is súlyos következményekkel járhat – például combnyaktörést vagy egyéb, nehezen gyógyuló sérülést okozhat. Ez valamelyest megelőzhető, ha gondoskodunk róla, hogy éjszaka ne a vaksötétben kelljen közlekedni, s a család többi tagja se ébredjen fel az erősebb fények miatt. Vannak olyan jelzőfények, amelyek akonyszenzorokkal vannak ellátva. Ez azt jelenti, hogy a szenzorok érzékelik a helyiség fényviszonyait, és ahogy a sötétedés elér egy bizonyos szintet, automatikusan bekapcsol a jelzőfény, reggel pedig, amikor már van elegendő természetes fény a szobában, maguktól kikapcsolnak. Ha ilyen terméket választunk, nem kell amiatt aggódnunk, hogy nappal megfeledkezünk például a fali éjjeli lámpa lekapcsolásáról, s esetleg egész nap feleslegesen fogyasztja az az áramot. Ugyanezen oknál fogva praktikus, kényelmes és energiatakarékos megoldás a mozgásérzékelős éjszakai fény, amely azt érzékeli, hogy az adott hatótávolságon belül tartózkodik-e valaki a helyiségben. Amint mozgást érzékel, működésbe lép, vagyis világítani kezd, ha pedig a mozgás megszűnik, önállóan lekapcsol. Ezek a fényforrások beszerzési árukat és üzemeltetésüket tekintve is alacsony költségeket jelentenek, s cserébe olyan biztonságérzetet és segítséget nyújtanak, amelyet az egész család értékelni fog.