Dekorációs és design lámpák

Dekorációs és design lámpák

1
1,2,3(93 termék)
-- Ft
Xiaomi Mi Light Bar monitor lámpa
-- Ft
Varta 16618101421 LED olvasólámpa
1
1,2,3(93 termék)

A sólámpa akár a karácsonyi dekorációba is beilleszthető

Sokak kedvence a kellemes fényű sólámpa, ami hangulatvilágításként, sőt a karácsonyi dekoráció részeként is megállja a helyét.

A sólámpa megítélése vitatott: támogatói sok jótékony egészségügyi hatást tulajdonítanak neki, mások ezt cáfolják. Rajongói szerint sok mindenre jó, többféle betegség, egészségügyi zavar tüneteit képes enyhíteni. Például tisztítja a levegőt, csökkenti az asztmás és migrénes tüneteket, enyhíti a köhögést, elősegíti a jó alvást, oldja a stresszt, valamint lelki eredetű problémák (pl. depresszió) esetén is sokat segíthet. Az biztos, hogy eddig tudományosan nem sikerült bizonyítani a neki tulajdonított egészséget támogató hatásokat. Ám az is biztos, hogy jól néz ki, kellemes fénye a tűz melegségét idézi, és ártani garantáltan nem árt. Tehát, ha tetszik, szerezzünk be egy sólámpát, gyönyörködjünk benne, és ha mégis tapasztalunk az otthoni vagy irodai légkörben, és az általános egészségi állapotban jótékony hatást, akkor az a hab a tortán – de csodát azért ne várjunk tőle.

Tudnunk kell, hogy a sokszor himalájai sólámpa néven futó termékek többnyire nem a szűken vett Himalájából származnak, inkább annak pár száz kilométeres környezetéből vagy a világ egyéb sóbányáiból, például a lengyelországi Wieliczkából, vagy az erdélyi Parajdról. A bányászott só különböző színárnyalatú lehet, a sárgás, rózsaszínes, narancsos árnyalattól a fehéres-szürkésig bezárólag. Színét a sóban lévő ásványok adják, a rózsaszínes, narancsos szín például a vasoxid tartalom eredménye. A bányászat során a sótömböket egyedileg vésik és marják, ezért nincs közöttük két teljesen egyforma. A belsejét kifúrják, és egy kisméretű izzót tesznek a kialakított nyílásba. Felkapcsolva az izzó átvilágítja a sótömböt és kellemes, többnyire vöröses színű, meleg, derengő fényt ad. Azért is érdemes beszerezni egyet, mert sokoldalúan használható, kiválóan beleillik a manapság oly divatos, fenntartható, minimalista dekortrendbe.

Többfunkciós dekorációk

Dekorációként érdemes olyan dolgokat (is) beszerezni, amelyek nem csak egy-egy ünnepre, évszakra használhatók. Például a sólámpa vagy a led fényfüzér is ilyen jolly joker, hiszen úgy változtatják arcukat, amilyen környezetbe helyezzük őket. Például a sólámpa egész évben lehet hangulatfény, de karácsonykor egyedi karácsonyi asztaldíszt is készíthetünk a segítségével. Helyezzük egy nagyobb, fenyővel borított koszorú közepébe, tegyünk a koszorúra egyszerű fehér gyertyákat és erdei hangulatú dekorációt: gombát, szarvast, mókust, mini fenyőfákat. Így a sólámpa lesz a hegy, melynek előterében életre kel a téli erdő. A led fényfűzér egész évben keretezhet például egy monitort vagy egy üzenőfalat. Karácsonykor beletehetjük egy nagyméretű üvegvázába vagy tálba, helyezzünk mellé pár csillogó díszt, és máris megalkottuk az idei karácsonyi szemmágnest – miközben egy fillért sem költöttünk. Másik lehetőség, hogy apró szegek segítségével elkészítjük egy fenyőfa körvonalát a falon (ha ez nehézséget okoz nekünk, egy egyszerű hosszúkás háromszög is megteszi), igazítsuk köré a led fényfűzért, és minden vendég a modern karácsonyi fali dekorációnkat fogja dicsérni, pedig nagyjából 20 perc alatt elkészíthető az egész.

A led gyertya és a különböző lámpások szintén beszerzésre érdemes dekorelemek, mert nemcsak karácsonykor, de gyakorlatilag az év minden napján használhatók. Nem csak otthon, az irodában is szükség van a kellemes hangulatra, aminek eléréséhez az egyik legkézenfekvőbb eszköz a hangulatfény. Bárhol bevethető a lámpás dekoráció, egyszerű és nagyszerű hangulati elem.

 A Netlámpa kínálatában számtalan dekorációs és design lámpát találhatunk a sólámpától kezdve a különböző led fényfűzéreken át a design csillárokig bezáróan. Nálunk ki-ki megtalálja az ízlésének és pénztárcájának leginkább megfelelő karácsonyi dekorációs vagy egyéb díszítőelemeket.