Mennyezeti led lámpa

Mennyezeti led lámpa

1
1,2(45 termék)
-- Ft
TRIO R62474131 Route fehér LED mennyezeti lámpa
-- Ft
TRIO 679110032 Okinawa fekete fényerőszabályozós LED fali/mennyezeti lámpa
-- Ft
TRIO R62991142 Galaxy antracit szürke fényerőszabályzós LED mennyezeti lámpa
1
1,2(45 termék)

A mennyezeti led lámpa ezer arca

A mennyezeti led lámpa igen sokoldalú fényforrás. Valójában ez egy gyűjtőnév, hiszen számtalanul sok és különböző megjelenésű világítótestet jelöl. A közös bennük, hogy közvetlenül a mennyezetre szereljük őket, és nincsen belógásuk, mint például a csillárnak. A fényt lefelé szórva egyenletes megvilágítást biztosítanak. Webáruházunkban számtalan típusban, kivitelben, kiváló minőségben kapható környezetbe simuló led panel éppúgy, mint figyelemfelkető, dekoratív, design mennyezeti lámpa. A design tekintetében az egyéni ízlés a meghatározó: egyeseknek az ufo lámpa tetszik, mások látványos, extravagáns darabot keresnek a nappalijuk plafonjára. Van azonban pár olyan objektív szempont is, amivel vásárlás előtt nem árt tisztában lenni.

Fényerősség

A mennyezeti led lámpa kiváló általános fényforrás, többnyire egy tér központi világítótesteként alkalmazzuk. Éppen ezért egyik legfontosabb feladata, hogy megfelelő erősségű fénnyel lássa el a teret. Az optimális eredmény elérése érdekében vásárlás előtt érdemes kiszámolni az adott tér megvilágításához szükséges ideális fénymennyiséget. A fényerőt a csomagoláson Lumenben (lm) szokás megadni led lámpák, izzók esetében. Ez a legfontosabb paramétere egy lámpának. 180–200 Lumen fényerővel érdemes számolni négyzetméterenként. Tehát egy 20 négyzetméter területű szoba megvilágításához kb. 3600–4000 lumen fényerővel rendelkező lámpa az ideális. Ha környezetbe simuló, nem feltűnő megoldást keresünk, biztosíthatjuk ezt a nem csekély mennyiségű fényt például spot típusú bajonettzáras beépített led fényekkel, vagy egy vagy több mennyezetbe süllyesztett led panellel, amelyek nemcsak a mennyezetre, de akár a falra is felszerelhetők. Szerelőkeret alkalmazásával kiemelhetők a háttérből, vagy egy függeszték segítségével akár a térbe is belógathatók.  Ha a lámpákat tennénk a szoba fókuszpontjává, választhatunk egy dekoratív, geometrikus formájú, nagyméretű mennyezeti led lámpát vagy többkarú csillárt.

Színhőmérséklet

Biztosan mindenki tapasztalata már, hogy egyes lámpák fehér fényét hidegebb, míg a másokét melegebb hatásúnak érezzük. A színhőmérséklet is fontos paraméter, ami mindig fel van tüntetve a termékek csomagolásán. Lakóhelyiségekbe a meleg fehér (warm white, WW) fény az ideális, mert sárgás fényével barátságos, meleg hatást kelt, a nap fényét idézi. A hideg fehér (cold warm, CW) fény kékesebb árnyalatú, tisztább, hűvösebb érzetet kelt. Ideális például orvosi rendelőkbe, irodákba, de akár a konyhai munkapult megvilágítására is. Ha nem tudunk dönteni a kétféle fény között, az arany középút lehet a természetes fehér (natural white, NW) fény. Grafikai stúdiókban, nyomdákban, minden olyan helyen, ahol a színhűség kiemelten fontos, kifejezetten ajánlott a használata. Ha a kiválasztott lámpánk színhőmérséklete nem szabályozható, akkor érdemes inkább a természetes fehér vagy a meleg fehér fényt választanunk. Kellemes a szemnek, és megnyugtató meleg érzetet biztosít.

Fényerőszabályozás

Nagyon jó dolog, ha egy ledes mennyezeti lámpa fényereje és színhőmérséklete, vagy akár a színe is szabályozható. Más erősségű fényt igénylünk, ha aktívak vagyunk, és megint mást, ha a tévé előtt szundikálunk. A mai modernebb led lámpák már nemcsak kapcsolóval, hanem távirányítóval is szabályozhatók. A távirányító régebbi villamos hálózattal rendelkező lakásokban is jó szolgálatot tesz, ahol a hálózat és a kapcsolók csekély száma nem teszi lehetővé, hogy a villanykapcsolóval szabályozzuk a fényerősséget. Ilyen esetben feltétlenül olyan lámpát kell választanunk, amely kapcsolóval és távirányítóval is működtethető.

A Netlámpa kínálatában igen sok led mennyezeti lámpa közül választhat. Önnek kell eldöntenie, hogy a berendezés figyelembevételével egy környezetbe harmonikusan belesimuló, vagy egy hangsúlyos, figyelemfelkető modellt választ. Az biztos, hogy webáruházunkban kiváló minőségű, minden igényt kielégítő termékek állnak rendelkezésére. Nézzen körül nálunk!


Mennyezeti lámpák minden szobához és stílushoz!

Rendezze be otthonát modern mennyezeti lámpáinkkal. Válasszon a stílusok, formák és méretek széles választékából, amelyek nemcsak általános megvilágítást biztosítanak, hanem meghatározzák a szobák hangulatát is. A mennyezeti lámpa lehet kerek vagy négyzet alakú, a lényeg a jó fényeloszlás. Napjainkban leginkább az energiatakarékos LED-ket részesítik előnyben, melyeknek alacsony az energiafogyasztásuk cserébe nagy teljesítményt biztosítanak.