Kerti dekorációs világítás

Kerti dekorációs világítás

1
1,2(44 termék)
-- Ft
TRIO R57071101 Lora 1W 90lm 3000K fehér asztali lámpatest
-- Ft
TRIO R55086101 Jamaica 2W 25lm 3000K fehér asztali lámpatest
-- Ft
NGA Cuby 32 Play RGB LED dekor lámpa
-- Ft
NGA Cuby 20 fehér LED dekor lámpa
-- Ft
NGA Buly 80 fehér LED dekor lámpa
-- Ft
NGA Balans 70 fehér LED dekor lámpa
-- Ft
TRIO R57080101 Aruba 1W 70lm 3000K fehér asztali lámpatest
1
1,2(44 termék)

A kerti dekoráció alapeleme egy jó minőségű kerti lámpa

Egy jó minőségű kerti lámpa – legyen az egy sima fényfüzér, jégcsap fényfüzér, lámpás, led kaspó vagy karácsonyi fényfüggöny – bármely évszakban ízléses díszítője lehet kertünknek.

Bár már a 60-as, 80-as években is voltak erre mutató törekvések (gondoljunk csak például az ikonikus kerti törpékre), de Magyarországon a kertek ünnepek alkalmából (karácsony, húsvét) való díszítése nagyjából a 2000-es évek elejétől datálható. Gyaníthatóan összefügg a jelenség a led-technológia térhódításával, aminek köszönhetően kis fogyasztású és hosszú élettartamú világítótesteket sikerült létrehozni a villanykörtétől kezdve, a mennyezeti led panelen keresztül a napelemes fényfüzérrel bezárólag számtalan formában.

A karácsonyi dekoráció általában, így a kerti dekoráció és a sokféle kerti lámpa is hatalmas, felfutóban lévő üzletág, ezért a tervezők és gyártók mindent megtesznek, hogy évről évre valami újdonsággal örvendeztessék meg a vásárlókat. Kapható ma már fényháló, karácsonyi fényfüggöny, hagyományos, gömbös és jégcsap fényfüzér, és még számtalan egyéb kerti fényforrás, hogy csak a világító dekorációkat említsük.

A karácsonyi trendek évről évre változnak kicsit, de azért falrengető újdonságok nincsenek. Nemigen képzelhető el, hogy a klasszikus vörös, arany, ezüst, csillogó díszeket bármi tartósan ki tudná szorítani. Ugyanígy a hagyományos fényfüzérek is mindig népszerűek lesznek, maximum annyi változik, hogy milyen színű fényekkel.

Karácsony környékén megfigyelhetjük, hogy egyes lakások ablakai, házak homlokzata vagy kertje valóságos díszkivilágítást kap. A villódzó, futó fényekkel, a ház homlokzatát követő led szalagokkal, fákra helyezett fényhálókkal díszített kertek láttán szinte Las Vegas főutcáján érezhetjük magunkat. Egy-egy díszes ház, kert láttán érezhetően a szomszédok is tűzbe jönnek, és megindul a versengés az utca lakói között, hogy kié a legfényesebb kültéri karácsonyi világítás. Persze szívünk joga fényárba borítani a házat és a kertet, akár évről évre gyökeresen áttervezni kertünk kivilágítását és beruházni a legújabb díszekbe, de véleményem szerint itt is érvényesül a kevesebb több mondás igazsága.

Vásárlás előtt érdemes kicsit átgondolni kertünk adottságait, és előre kitalálni, hogy melyik részletet kívánjuk majd hangsúlyozni. Elég egy-egy domináns pontot fényekkel kiemelni, legyen az a házunk homlokzata, a bejárati ajtó melletti két bokor, a házhoz vezető sövénysor, vagy épp az öreg diófa. Sokkal elegánsabb, harmonikusabb hatást érhetünk el így, mintha minden nekünk tetsző világítást megvásárolunk, és ad-hoc jelleggel felhelyezzük őket sorban a kert tereptárgyaira. Arról nem is beszélve, hogy egy-egy semlegesebb, nem kimondottan a karácsonyhoz kapcsolódó megjelenésű világítás (ilyen például egy egyszerű kerti lámpa, sima fényfüzér, vagy egy semlegesebb megjelenésű, például apró vagy nagyobb méretű, egyszínű, többszínű vagy áttetsző gömbökkel díszített fényfűzér) az év bármely szakában bevethető. Nyáron a kerti partyk sztárja lehet, télen pedig a karácsonyi kerti dekoráció adu ásza. Hasonlóan elegáns és nagyvonalú hatást érhetünk el a mostanában divatba jött nagy méretű, fehér, gömb alakú kerti led lámpákkal, vagy méretes led kaspókkal. Például egy világító led kaspóba ültetett kisebb fenyőfa pár szolid, nagyobb méretű gömbbel díszítve már bőven elégséges módon jelzi az ünnep közeledtét. Komponáljuk meglévő díszeinket egy harmonikus egésszé, így kisebb költségvetéssel is csinos kerti dekorációkat készíthetünk. Divat mostanában a különböző életképek, diroámák kialakítása karácsonyi kerti dekorációként. (Például Mikulás házikója ajándékokkal, vagy manók ajándékokat cipelnek, vagy erdei állatok legelésznek, és hasonló témákban.) Egy kis fantáziával ezeket is kialakíthatjuk meglévő tárgyainkból. Használjuk fel a gyerek kerti játszóházát, csúszdáját, a meglévő szánkót vagy korcsolyát. Ezeket csinos csoportba rendezve, egy kis fénnyel megbolondítva kiérdemelhetjük „az utca legízlésesebb karácsonyi kerti dekorációja” érdemrendet. Sokoldalúan, egész évben használhatók a LED mécsesek is, amelyek egy-egy lámpásba helyezve télen-nyáron kertünk díszei lesznek.

A fenti tippeket megfogadva pénztárcabarát és kicsit fenntarthatóbb módon ünnepelhetjük a karácsonyt, és a díszkivilágításról sem kell lemondanunk. A fentiek viszont csak akkor érvényesek, ha a mennyiség helyett inkább a minőségre helyezzük a hangsúlyt. Vásároljunk inkább kevesebb, de jó minőségű terméket, amelyek hosszú évekig kiszolgálnak bennünket. A Netlámpa kínálatában csak ilyeneket talál, válasszon szebbnél szebb kültéri világítótestjeink közül.