Beltéri függesztett lámpa

Beltéri függesztett lámpa

1
1,2(66 termék)
1
1,2(66 termék)

A függőlámpa szinte minden helyiség megvilágítására alkalmas

A függőlámpa igazi jolly joker a világítótestek között. Állítható hosszúságú belógása miatt szinte minden helyiségben megállja a helyét.

A lakberendezés egyik sarkalatos pontja a világítás megtervezése, és a megfelelő fényforrások megtalálása a különböző helyiségekbe. A mindenféle terv nélkül, ad-hoc jelleggel kialakított világítás a legízlésesebb berendezést is agyoncsapja. A sötét zugok, be

világítatlan sarkok nem teszik meghittebbé a szobákat, sokkal inkább egy homályos odú benyomását keltik. Éppen ezért elengedhetetlen a megfelelő központi világítás – egy valamilyen típusú mennyezeti lámpa, amivel elérhetjük a kívánt hatást, hogy szobáink teljes pompájukban ragyoghassanak.

Miért népszerű?

A függőlámpa egy állítható magasságú függeszték, a mennyezeti lámpák egyik legkedveltebb típusa, nem véletlenül. Sokféle stílusban és kialakításban kapható, beleértve a ma igen divatos indusztriális, retro, skandináv stílusú lámpákat vagy kristály függesztékeket is. Ami mindegyikőjükben közös, és amiről ez a lámpatípus a nevét kapta, az az állítható, szabályozható belógás. Ezek a lámpák úgy vannak kialakítva, hogy egy vagy több búrájuk kábelének a hossza, ezáltal a világítótest belógása állítható, egy kis csavar segítségével szabályozható. Ez az apróságnak tűnő beállítási lehetőség teszi oly sokoldalúvá a függőlámpát, mert a belógás megváltoztatásával a világítás minősége (az összpontosított fényártól a finom hangulatvilágításig) és a lámpa összképben játszott szerepe is módosítható.

Hogyan állítsuk be?

Hogyan találjuk meg a lámpazsinór ideális hosszát? Lakberendezési tanácsadók szerint a világítótest megfelelő belógását úgy számolhatjuk ki, ha az adott helyiség belmagasságának minden 1 métere után körülbelül 6 cm-t hagyunk a kábel hosszának. Mondjuk nagyjából 3 méteres belmagasság esetén a plafonról kb. 18–20 centire függesztett lámpa világítja meg legegyenletesebben a teret. Tehát ez az ideális magasság, ha a legoptimálisabb általános világítás a cél.

Melyik helyiségbe hogyan?

  1. Étkező, konyha – Az étkezőasztal és konyhasziget a két leggyakrabban függőlámpával megvilágított terület. Itt máris eltérhetünk a fő szabálytól. Egy étkezőasztal esetében az a cél, hogy az asztalt világítsa meg a lámpa, nem az egész teret. Ilyen esetben hosszabbra hagyhatjuk a kábelt, kb. 60–70 cm-re a plafontól, vagy 2 méterre a padlótól, hogy az asztalra összpontosuljon a fény. Étkezőasztal vagy konyhasziget, konyhapult megvilágítására mindenképpen érdemes csillár helyett egy vagy több függőlámpát választani, mert így nem zavarja a szemet az egy pontból érkező fény, átmenetesebb, kellemesebb, selymesebb fényviszonyokat alakíthatunk ki és még roppant dizájnos is lesz az összhatás.
  2. Az előszoba vagy lépcsőforduló megvilágításánál egy erős általános, mennyezeti világításra van szükség. Ne hagyjuk hosszabbra a kábelt, mint a javasolt méterenkénti 6 cm, mert balesetveszélyes, ha a lépcsőn felfelé menet lefejeljük a lámpát. Egy jó magas férfi testalkatát érdemes alapul venni (180–190 cm), arra rászámolni min. 40–60 centit (gondoljunk például egy költözésre vagy egyszerűen csak egy kézben tartott létrára). Így nagyobb eséllyel kerülhetjük el a lámpa búrájának leverését.
  3. A hálószobába a legideálisabb egy mennyezetet megvilágító indirekt központi világítás vagy egy zárt búrával rendelkező függőlámpa, amelynél az ágyban fekve sem látjuk a villanykörtét. A belógást érdemes úgy megtervezni, hogy az ágyon állva se érje el fejünk a lámpát (ha épp az ágy fölé esik).
  4. A nappaliban egy mennyezeti függőlámpa igen látványos dekorációs elem lehet. A mennyezet közepén, a hagyományos elhelyezésben is jól mutat, de extra hatást érhetünk el, ha például egy sarokban álló dohányzóasztal fölé mélyen belógatjuk, vagy ha a nappali központi elemeként funkcionáló nagyobb képet vagy szobrot világítjuk meg vele.

A függeszték lámpa otthonunk sokoldalúan variáható, sok helyiségben helytálló világítóteste, amivel lakásunkat a legoptimálisabb megvilágításba helyezhetjük. Az erős, központi fény biztosítása mellett kiemelhetünk velük dekorációt vagy egyes tereket a lakásban, hangulatot kelthetünk vagy fokozhatunk ezekkel a kiváló, sokféle stílusban kapható világítótestekkel.

A Netlámpa kínálatában kizárólag kiváló minőségű, gazdaságos függőlámpák között válogathat a klasszikus megjelenésűtől kezdve a modernen át egészen a vintage, indusztriális vagy minimalista stílusúig.


A függesztett lámpák minden helységbe tökéletes választást jelentenek!

A függesztett lámpák meghitt hanglatot adnak egy nappaliba vagy előszobába, de dekorációs kiegészítőként is szolgálnak. Az étkező asztal felett a lámpának mindig függőnek kell lennie, hogy megfelelően legyen megvilágítva. A hálószobájába olyan függesztett lámpát válasszon, amely rejtett fényforrással rendelkezik, hogy közvetlenül ne világítson a szemébe.

Áruházunkban rengeteg stílus közül választhat – modern csillárok, klasszikus csillárok vagy vintage csillárok.