Kültéri karácsonyi világítás

Kültéri karácsonyi világítás

1
1,2,3(89 termék)
1
1,2,3(89 termék)

Kültéri karácsonyi dekoráció

A kültéri karácsonyi dekoráció az adventi időszak közeledtével egyre több helyen megjelenik. Míg nem is olyan régen csak a városok közterei úsztak fényárban az év utolsó heteiben, ma már egyre többen díszítik otthonukat fényekkel, s használják ki a világítás hangulatteremtő hatását. Télen, amikor sötétben megyünk hazafelé, a zord időjárást és a szürkeséget csodálatosan ellensúlyozza egy-egy kivilágított kert, amely a barátságtalan, fagyos estéket képes meghitté, hangulatossá varázsolni. Az egyszínű vagy színes fényfüzérek, a karácsonyi lámpás dekoráció megszépíti a csupasz fákat és bokrokat, teraszokat.

Karácsonyi dekoráció kültérre?

Igen! Ma már az ünnepi dekoráció nem ér véget a karácsonyfa feldíszítésével és néhány, ablakra felragasztott papír hópehely formával. A korábban csak az amerikai filmekben látott, kivilágított kertek, udvarok, teraszok ma már természetes és megszokott látványt jelentenek karácsony közeledtével. Nem feltétlenül kell azonban túlgondolni a karácsonyi kültéri dekorációt, vagyonokat sem szükséges költeni rá. Ha csupán néhány szolár LED dekorációs fáklya vagy egy LED fényfüggöny kerül ki a kertbe, máris megváltozik a ház körüli terület összképe és hangulata. Nem muszáj mindenáron „kinti karácsonyfában” gondolkodni. Egy ízlésesen felaggatott jégcsap füzér ugyanúgy lehet a karácsonyi kerti dekoráció része, mint egy színes fényfüzérekkel díszített fenyő az udvaron.

Persze, vannak, akik a látványosabb megoldásokat kedvelik. Szerencsére a technológia fejlődésével és a fénydekoráció iránti kereslet folyamatos növekedésével a gyártók egyre nagyobb termékkínálattal állnak elő, ennek köszönhetően az is megtalálja a számára ideális fényforrást, aki az egyszerűbb megoldások híve; és az is, aki a prémium minőséget és az exkluzívabb termékeket keresi. A hagyományos fényfüzérek mellett ma már kültéri használatra is vásárolhatunk RGB fénydekorációt, és karácsonyi LED projektor segítségével akár hópelyheket is vetíthetünk a ház falára. Ha pedig valami igazán egyedire és látványosra vágyunk, akrilból készült őzikét, mikulást vagy hóembert állíthatunk a kertbe – természetesen apró fényekkel kivilágítva –, amely garantáltan lenyűgöz mindenkit, aki elhalad otthonunk előtt.

Mire érdemes ügyelni kültéri karácsonyi dekoráció megtervezése során?

Az első és legfontosabb szempont mindig a biztonság. Szinte minden évben hallunk a televízióban kigyulladt karácsonyfákról, lakástüzekről, amelyek a nem megfelelő világítás miatt alakulnak ki, s teszik tönkre sok-sok család ünnepét. Azonban az ilyen eseteket legtöbbször nem megfelelő termékek használata okozza. Akár kint, akár bent díszítjük otthonunkat, mindig győződjünk meg arról, hogy a fénydekorációra használt termék megfelelő minőségű, nincsenek meghibásodott izzók rajta, és a vezeték is jó állapotban van. Ha a terméken bármilyen hibát észlelünk, ne használjuk! Fontos azonban tudni, hogy az újabb fénydekorációk sokkal biztonságosabban működtethetők, mint például egy évtizeddel korábbi elődjeik, sok közöttük a napelemes modell, amely nem csupán biztonságtechnikai szempontból jelent nagy előnyt, hanem energia- és költséghatékonyság tekintetében is gazdaságos opciónak számít. Minden esetben ügyeljünk arra, hogy olyan fénydekorációt helyezzünk el a ház körüli területen, amely valóban kültéri használatra készült! Ezek a termékek ugyanis úgy lettek kialakítva, hogy ellenálljanak az időjárás viszontagságainak. A beltéri fényforrások kint történő alkalmazása könnyen rövidzárlathoz, gyors meghibásodáshoz vezethet, vagyis tűzvédelmi szempontból nem minősül biztonságos megoldásnak.

Miért pont a LED?

A LED fény előnyeit ma már szinte mindenki ismeri. Hosszú élettartam, energiatakarékosság, költséghatékonyság, vibrálásmentes fény jellemzi. Pozitív tulajdonságai miatt egyre többen preferálják a hagyományos izzókkal szemben. Ma már a karácsonyi kültéri dekoráció is megoldható LED fénnyel. Hagyományos füzérek helyett bátran válasszunk a karácsonyi LED jégcsap fényfüzér kültéri használatra gyártott modelljét, vagy LED fényfüggönyt, esetleg egyéb LED-es fénydekorációt – környezetünk és pénztárcánk egyaránt hálás lesz az okos választásért!