Kültéri lámpa

Kültéri lámpa

1
1,2,3,4,5...(220 termék)
-- Ft
TRIO 226860231 Adaja fehér kültéri LED fali lámpa
-28 %
IRIS DL-010W-20LED LED szolárlámpa
-- Ft
TRIO R57071101 Lora 1W 90lm 3000K fehér asztali lámpatest
-- Ft
TRIO R55086101 Jamaica 2W 25lm 3000K fehér asztali lámpatest
-- Ft
TRIO 522360142 Logone 11W 1100lm 3000K antracit oszlop lámpatest
TRIO 522360142 Logone Oszlop
Raktáron
27.559 Ft
1
1,2,3,4,5...(220 termék)

Kültéri lámpa

 

Egy kültéri lámpa elhelyezése a kert vagy a terasz stratégiai pontjain az egyik legjobb megoldás lehet, ha szeretnénk a lehető legkisebb befektetés árán a lehető legtöbbet kihozni a térből. Bár a kültéri világításnak számtalan módja létezik, a gyertyától kezdve a legkülönbözőbb halogén izzókig bezárólag, azonban napjaink legnépszerűbb formáját a kültéri LED lámpa jelenti – nem véletlenül. Hiszen nemcsak ragyogó fényével, elegáns stílusával tölti meg a külső tereket, de a pénztárcánkkal is baráti viszonyt ápolhat, ha jól választunk. Ezért az alábbiakban bemutatjuk a kültéri LED lámpa kiválasztásának legfontosabb szempontjait: a világítótestek típusait, funkcióit, technikai paramétereit, hogy Ön is könnyen megtalálhassa a legmegfelelőbb darabokat.

 

Energiafelvétel, energiaforrás

 

A világítótestek működéséhez szükséges energia két forrásból érkezhet: vagy elektromos hálózatból, vagy a Nap fényéből.

A napelemes LED lámpa, mint ahogy azt a neve is mutatja, a Nap energiáját hasznosítja. Bár ezek az eszközök drágábbak lehetnek, mint a hagyományos társaik, mivel energiát takarítanak meg, hosszú távon biztosan megtérülnek. A napelemes LED lámpa elhelyezésekor ügyelni kell arra, hogy a napelemet elegendő fény érje, tehát érdemes kerülni a sötét, árnyékos pontokat a lámpa elhelyezésekor.

Az elektromos hálózatról működő lámpák esetében két nagyobb csoport különböztethető meg. Az elektromos csatlakozóval rendelkező eszközöket egyszerűen csak be kell dugni a fali aljzatba, vagy a hosszabbítóba, és azonnal használatba vehetők. Elhelyezésük során ügyelni kell arra, hogy a hálózati csatlakozó vagy az elosztó elérhető távolságban legyen, de az áramkábel rögzítéséről vagy elrejtéséről is gondoskodni kell a balesetveszély elkerülésre érdekében. A hagyományos, bekötőkábellel érkező eszközök telepítéséhez szükség lehet bizonyos szaktudás meglétére, bár a megfelelő óvintézkedések foganatosítása után biztonságosan, gond nélkül elvégezhető az ilyen típusú lámpák telepítése is.

 

Teljesítmény

 

A LED világítótestek legfontosabb tulajdonsága az, hogy mekkora fényerővel rendelkeznek. A fénykibocsátás értéket a lumen fejezi ki. Minél több a lumen, annál fényesebb, világosabb az izzó. A lumen abban különbözik a Wattól, hogy a Watt a lámpa által felvett, a lumen lámpa által leadott, a fényben lévő – hasznos – energiamennyiséget jelöli. A LED világítás estében a szükséges lumen mennyisége a megvilágítani kívánt terület nagyságától függ. Ha tehát a fényerő alapján keresünk terméket, a lumen értékeket kell összehasonlítani. Egy hagyományos 25W-os izzó kb. 220 lumen, egy 40W-os 400 lumen fényerőt termel, egy 60W-os hagyományos égő 700, egy 75W-os 900, egy 100W-os 1300 lument – ezek az értékek 4W-os, 6W-os, 8W-os, 10W-os, 15W-os ledes izzókkal érhetők el. 

 

Színhőmérséklet

 

A lámpa által leadott fény hőmérsékletét a Kelvin (K) skála mutatja, és arra utal, hogy meleg (sárga) vagy hideg (kék) fénnyel világít-e a lámpa. Minél alacsonyabb a Kelvin száma, annál melegebb, és minél magasabb, annál hidegebb a színhőmérséklet.

 

Kültéri reflektor

 

A kültéri LED világítás egyik legfontosabb eleme a LED reflektor. Széles világítási szög, intenzív fényerő jellemzi, vagyis arra tervezték, hogy nagy területeket árasszon el erős fénnyel. Egy kültéri LED reflektor tehát jól használható a biztonságérzet növelésére, bűncselekmények megelőzésére – nem véletlen, hogy a legtöbb mozgásérzékelős LED lámpa a LED reflektor kategóriában található. A termékek három nagyobb csoportba sorolhatók. Az „alkonyattól prikadatig” típusú lámpák automatikusan kapcsolnak be sötétedés után, napfelkelte után pedig ki, így egész éjszaka gondoskodnak a folyamatos megvilágításról anélkül, hogy kapcsolgatni kellene őket. A kültéri mozgásérzékelő LED lámpa csoportban olyan reflektorok találhatók, melyek mozgás észlelése esetén kapcsolnak fel – majd ha a mozgást nem észlelnek, akkor lekapcsolnak. Egy ilyen mozgásérzékelős lámpa tehát az energiatakarékosság szempontjából is jó megoldást jelent. A reflektorok harmadik kategóriáját az egyszerűen, kapcsolóval működtethető lámpák jelentik.

A kültéri reflektor akkor a leghatékonyabb, ha nagy teljesítményű izzóval rendelkezik, és olyan kialakítással, amely egy területre összpontosítja a fényt, hogy a terület minden pontja jól látható legyen. Érdemes tehát olyan reflektor mellett dönteni, amely elég nagy fényerővel rendelkezik a kívánt terület megvilágításához, de nem fényes annyira, hogy bevilágítson a házba, vagy a szomszéd hálószobájába. Tipp: egy mozgásérzékelős lámpa a fényvisszaverő felszínű tárgyak hatására is működésbe léphet, tehát érdemes elkerülni azokat a pontokat a lámpa elhelyezése során, ahol fényvisszaverő tárgyak lehetnek. Telepítés után a lámpák éjszakai, helyszíni ellenőrzésével viszont elkerülhető a világítótest véletlenszerű bekapacsolása.

 

Fali lámpa

 

A kültéri LED világítás egyik legkedveltebb módját a fali lámpa jelenti. Szinte bármilyen függőleges felületre felszerelhető, vagyis kiválóan alkalmas süllyesztett területek, utak, sétányok, lépcsők megvilágítására. Remek megoldást jelent akkor is, ha a megbotlás, a balesetek bekövetkeztének kockázatát szeretnénk csökkenteni az árnyékos területeken. Mivel ezeknek a lámpáknak a feladata elsősorban a háttérvilágítás, vagy bizonyos pontok kiemelése, érdemes alacsonyabb lumen értékkel rendelkező lámpa mellett dönteni – a nagy teljesítményű, erős fényű lámpatestek éjszaka vakító, kellemetlen hatást kelthetnek.

 

Mennyezeti és függesztett lámpa

 

Ezek a lámpák nagyszerű hatást keltenek a fedett verandák, bejáratok, pavilonok megvilágítása, az étkező vagy ülősarkok kihangsúlyozása során. A függesztett lámpák elhelyezésekor érdemes azonban figyelni a magassági viszonyokra és a kilengésre is, hogy a lámpatest véletlenül se találkozhasson például az ajtóval.

 

Kerti lámpa

 

A kültéri lámpa segítségével könnyen hangsúlyozhatók a kert stratégiai pontjai, jellegzetességei. Kerti lámpák számtalan változatban érhetők el, így könnyű olyan megoldást találni velük, amely egyedi kialakítású kertekben is tökéletes hatást kelt. Az utak mentén, a veranda vagy a terasz szélein elhelyezett lámpák nemcsak hangsúlyozzák a tájépítészeti megoldásokat, de a balesetek bekövetkeztének valószínűségét is csökkentik. Ezeknek a lámpáknak vízállóknak kell lenniük, hogy képesek legyenek ellenállni az öntözőrendszer, az eső vagy a por jelentette veszélyeknek is.

 

Led munkalámpa

 

Egy LED munkalámpa akkor lesz a legjobb társunk, ha nem áll rendelkezésünkre elegendő fény egy helyiségben, vagy ha esetenként a munkát este, sötétedés után kell befejeznünk, de nem szeretnénk vagy nem tudunk állandó fényforrást telepíteni. A LED munkalámpa praktikus kialakításának köszönhetően állítható világítási szöggel rendelkezik, kényelmesen szállítható, és szinte bárhol elhelyezhető, ahol csak szükség van rá, így remek szolgálatot tesz, mert mindig ott világít, ahol kell, akár a kert legtávolabbi zugában, ezért minden házban helye van!

 

Kültéri LED fényfüzér

 

A kültéri LED fényfüzér, vagy kültéri LED szalag segítségével nagyon látványos hatást lehet elérni – nem csak karácsonykor. Dekorvilágításra, lépcsők, útvonalak kihangsúlyozására remek megoldást jelent az év minden szakában: egyszerűen használható, elegáns, vízálló, és mint a legtöbb kültéri ledes megoldás, energiatakarékos is – nem lehet tévedni vele!

 

Kültéri LED termékek óriási választéka a Netlámpa kínálatában

 

A kültéri ledes lámpák használatával növelhető az otthon biztonsága, esztétikai értéke, és ha megfelelő a kinti világítás, naplemente után a család sem ragad bent a négy fal között. Élvezze a teraszt vagy a kertet esténként, gyönyörködjön a fényekben – a Netlámpa kínálatában található számtalan kültéri LED lámpa segítségével könnyedén kihasználhatja otthona minden négyzetméterét!