Dekorációs lámpák

Dekorációs lámpák

1
1,2,3(89 termék)
-- Ft
Varta 16618101421 LED olvasólámpa
1
1,2,3(89 termék)

LED fény – dekoráljuk fénnyel otthonunkat!

A LED fény már hosszú évek óta a legkeresettebb, legnépszerűbb fényforrás, amely hosszú élettartamával, energiahatékonyságával és vibrálásmentes fényével lopta be magát a szívünkbe. A világítás elsődleges funkciója, hogy minden napszakban, minden tevékenységhez megfelelő fényviszonyok álljanak rendelkezésünkre. Azonban a LED asztali, mennyezeti és fali lámpák mellett egyre több otthonban jelenik meg a LED fényfűzér, a LED fényfüggöny, és a különféle RGB fényforrások is igen kedvelt eszközök, ha lakásdekorációról van szó.

A fény elengedhetetlen mindennapi tevékenységeink elvégzéséhez, az idő előrehaladtával azonban egyre többen értékelik hangulatteremtő hatását, s használják a különböző lámpákat, fényfüzéreket dekorációs céllal is. Alig egy évtizede a fénydekoráció jórészt a karácsonyi izzókat jelentette, amelyek a szenteste közeledtével felkerültek a fára, vízkeresztkor pedig visszatértek eredeti helyükre: a szekrény mélyére vagy a padlásra, s ott várták meg a következő adventi időszak végét. Ma azonban egyszínű vagy színváltós LED fényfűzérek, fényfüggönyök, lámpások és világító asztali, illetve modern fali dekoráció közül válogathatunk, amelyek segítségével különleges hangulatot teremthetünk otthonunkban.

Néhány tipp fénydekoráció alkalmazásához

Ha már beszereztük az áhított fénydekorációs terméket, nincs más dolgunk, mint kreatívan elhelyezni a lakásban. Egy LED gyertya vagy egy lámpás szinte bárhol elhelyezhető otthonunkban – hangulatossá varázsolhatjuk vele a nappali egyik sarkát, de elhelyezhetjük a polcon, az asztalon vagy az éjjeliszekrényen is. Néhány ilyen termék, amely kis fényerővel világít, akár a gyerekszobában is helyet kaphat, s akár egész éjjel éghet, megnyugtatva a sötétben félő gyerekeket. A gömb alakú, színes díszeket felaggathatjuk hanyagul a falra, az ajtó köré, vagy egy nagy tükröt is dekorálhatunk vele. Világító gömböket, csillagokat és egyéb formákat helyezhetünk el szinte bármilyen felületen – nem csak karácsony közeledtével teremtenek kellemes hangulatot a lakásban. Ha pedig valami egyszerűbb megoldásra vágyunk, használjuk kreatívan a különféle fényfüzéreket! Díszíthetjük velük a galériához vehető lépcsőt, a tükröt, az ablakot, de egyszerűen egy üvegbúra alá helyezve is különleges díszt készíthetünk az asztalra vagy a polcra. A tapadókorongos díszek is egyszerű és praktikus alternatívát jelentenek, felrakhatjuk őket az ablakra, a hűtőre, de akár a szekrényre is. Az RGB fényforrások lehetővé teszik azt is, hogy a színek váltogatásával megváltoztassuk a helyiség hangulatát.

Amit még érdemes figyelembe venni

A dekorációs fényforrások döntő többsége elemmel működik, illetve vannak olyan termékek, amelyek USB-csatlakozóval rendelkeznek. A dekoráció megtervezése, majd a vásárlás során érdemes ezt figyelembe venni, és átgondolni lehetőségeinket (például, ha a nappali egyik falát szeretnénk dekorálni, de ott nehezen megoldható az USB-csatlakoztatás, akkor jobban járunk egy elemmel működő termékkel).

Ha pedig nem a lakást, hanem az erkélyt, a teraszt, a kertet vagy más külső területet szeretnénk fénnyel dekorálni, mindenképpen válasszunk speciálisan kültéri LED fényfüzért, amely úgy lett kialakítva, hogy jobban ellenálljon a kinti körülményeknek (például a nedvességnek vagy a pornak), így ez a termék biztonságosan használható kültéren.

Miért pont a LED?

A LED fény – mint írtuk – számos előnnyel rendelkezik a hagyományos izzókkal szemben. Ilyen előny a kedvezőbb fényhasznosítás – az újabb termékek például már a 140 Lumen/W értéket is elérik. Ennélfogva energiahatékony és takarékos megoldást jelentenek, vagyis környezetvédelmi szempontból is jó választást jelentenek, és a pénztárcánkat is kímélhetjük velük. Szintén környezetvédelmi okok miatt van jelentősége annak, hogy a LED újrahasznosítható, és nem tartalmaz olyan káros anyagokat, mint például a higany, amely a hagyományos izzókban akár nagy mennyiségben is előfordulhat. A LED mellett szól a hosszú élettartam is, amely akár 50 000 óra is lehet. Az alacsony működési feszültség pedig biztonságossá teszi a használatukat. A felsorolt előnyöknek köszönhetően kiválóan alkalmasak nemcsak általános világításra, hanem dekorációs elemként is megállják a helyüket. Ha eddig azért nem szereztünk be díszítés céljából fényfüzéreket vagy egyéb, világító dekorációs tárgyakat, mert féltünk a magas villanyszámlától, akkor erre a problémára a LED fény megoldást jelent.