Ledvance LED világítás

Ledvance LED világítás

1
1,2,3,4,5...(334 termék)
-- Ft
Ledvance VAL 4x rugós rögzítő
1
1,2,3,4,5...(334 termék)

Ledvance: innovatív, egyedi formatervezés, kivételes energiahatékonyság

A Ledvance termékei messze kiemelkednek a LED világítótestek kínálatából. Stílusos és funkcionális LED izzó, divatos vintage lámpa, okostelefonnal vezérelhető smart eszközök – a távol-keleti gyártó termékei professzionális és otthoni használatra egyaránt remek megoldást jelentenek, elegánsak, energiatakarékosak, korszerűek, megfizethetők, vagyis lehetetlenség tévedni velük – ha jól választunk. Nézzük azokat a szempontokat, amelyekre érdemes figyelmet fordítani a különböző otthoni helyiségek világításának megtervezése során. Az alábbi tanácsok elolvasása után ugyanis a megfelelő termék kiválasztása gyerekjáték lesz.

Fürdőszoba

Milyen az ideális színhőmérséklet a fürdőszoba világításához?

Egyszerre két szempontnak kell megfelelni: a reggeli készülődéshez az élénk, semleges fehér (3500–4000 K), az esti fürdőzéshez a meleg fehér (2700–3300 K) színhőmérséklet az ideális.

Mi a teendő, ha nem elérhető a fürdőszobában az elektromos hálózat?

Hacsak nem gyertyát használunk, a világításhoz szükség van áramra, bár léteznek újratölthető akkumulátorral működő spot lámpák is.

Milyen IP-védettséggel rendelkező termékre van szükségem a fürdőszobai világításhoz?

A magas páratartalom és a fröccsenő víz miatt a lehetőségek régebben elég korlátozottak voltak, mára azonban ez a probléma nem probléma, ha megfelelő IP-védettséggel rendelkező terméket választunk. Az IP-védettség szintjét két számjegy mutatja (pl. IP 65), az első tag a por, a második a víz elleni védettségről tanúskodik. Minél magasabb a második számjegy, annál védettebb a vízzel szemben a lámpa. Egy IP 44-es, tehát a fröccsenő víz ellen minden irányból védett termék általános fürdőszobai használatra már megfelelőnek tekinthető. Egy IP 65-ös (kisnyomású vízsugár ellen védett) LED lámpatest már a zuhanyzó és a kád körül is jól használható. Az IP 67-es termékek pedig akkor is vízállóak, ha ideiglenesen elmerülnek, tehát a zuhanykabin vagy a kád közvetlen megvilágítására is alkalmasak.

Hálószoba

Mekkora színhőmérséklet ideális a hálószoba megvilágításához?

A melegfehér árnyalatú, körülbelül 2700 K körüli színhőmérsékleten világító izzó tekinthető ideálisnak.

Hány lumenes legyen a hálószoba világítás?

A mennyezeti világítótesteknek viszonylag nagy fényerővel (lumen értékkel) kell rendelkezniük. Érdemes tehát minimum 700–800 lumen fénymennyiséget leadó termék mellett dönteni – egy 700–800 lumenes led izzó fényereje felel meg ugyanis a hagyományos 60 W-os izzó fényerejének. Az éjjeli lámpa esetében 350–400 lumen körüli érték az optimális: elegendő fényt biztosít az olvasáshoz, de nem többet annál, ami a pihenéshez szükséges.

Gyerekszoba

Mekkora az egészséges színhőmérséklet a gyerekszobában?

A 2700 K és 3300 K közötti meleg fehér fény teljesen megfelelő egy gyerekszobába.

Milyen típusú lámpák megfelelőek a gyerekszobában?

A LED – legyen az LED izzó E27, E14-es foglalattal, vagy bármilyen más LED lámpatest – nagy előnye, hogy ezek az eszközök nem melegszenek fel annyira, mint a hagyományos lámpák, ezért ha a gyermek véletlenül (vagy szándékosan) hozzájuk ér, biztosan nem égeti meg magát.

Étkező

Melyik színhőmérséklet a legmegfelelőbb az étkezőasztal körül?

A 2700–3000K közötti érték – a meleg fehér és a „soft white” színhőmérséklet – ideális a barátságos, családias hangulat megteremtéséhez – a hidegebb fények steril hatása az ételek kinézetére sem mindig előnyös.

Hány lumen szükséges a megfelelő fényerőhöz az étkezőben?

Egy 400–500 lumenes (40W), vagy egy 700–800 lumenes (60W) termék nagyszerű választás az étel megfelelő megvilágításához. Tipp: érdemes lehet szabályozható fényerővel rendelkező, vagy intelligens, azaz okostelefonnal, esetleg smart kapcsoló segítségével is irányítható eszköz mellett dönteni. Így étkezés közben a fény erősebbre, később, beszélgetés közben gyengébbre állítható.

Konyha

Mekkora Kelvin-értékkel rendelkező világítótest ideális a konyhában?

Munkavégzés során a természetes fehér (3500 K) és a hidegfehér (4000 K) színhőmérséklet a megfelelő, mert serkentően, élénkítően hat.

Hány lumen ideális a konyhai megvilágításhoz?

Érdemes arra törekedni, hogy négyzetméterenként legalább 300 lumen fényerő álljon rendelkezésre. Vagyis egy 10 négyzetméteres konyha ideális megvilágításához megfelelő lehet egy 3000 lumen fényerejű mennyezeti lámpa, vagy több 200–300 lumenes spotlámpa.

Nappali

Hány lumenes legyen a nappali világítás?

A nappali elsősorban társalgásra, pihenésre szolgál, ezért érdemes kerülni a nagy fényerővel rendelkező termékeket – négyzetméterenként kb. 100 lumen fényerő tekinthető ideálisnak. Amennyiben a nappali 20 négyzetméteres, akkor 2000 lumenre van szükség, összesítve minden fényforrás értékét. Jó megoldás lehet például egy olyan rendszer, melyben a központi mennyezeti lámpa 700–800 lumen fényt bocsát ki, a sarkokban vagy kiemelt pontokon elhelyezett lámpatestek pedig egyenként 100–200 lument.

Milyen színhőmérsékletű terméket érdemes választani a nappali megvilágításához?

A 2700 és 3300 K közötti meleg fehér fény különösen kellemes lehet. A legtöbb vintage lámpa egyébként ezzel a színhőmérséklettel érkezik.

Kültéri világítás

Milyen színhőmérsékletű terméket válasszak kültéri világításhoz?

A terasz vagy a kert megvilágításához a melegfehér színhőmérséklet az ideális. A maximális biztonság érdekében azonban a bejárat vagy a kocsibeálló megvilágításához a természetes fehér (3500 K), a hidegfehér (4000 K) és a nappali fény (6000 K) színhőmérséklettel rendelkező lámpák lehetnek az ideálisak.

Milyen fényerősségű legyen a kültéri világítás?

A kellemes kültéri világításhoz már 400–600 lumen is elegendő lehet, azonban ha reflektor fénybe szeretnénk helyezni tárgyakat, akkor 1000 lumennél is nagyobb fényerőre lehet szükségünk.

Fontos a termékek IP besorolása?

Igen, mivel a kültéri lámpák kiszolgáltatottak az időjárás viszontagságainak. Ellenétben a fürdőszobai termékekkel, a kültéri lámpák esetében azonban nemcsak az IP jelölés második, hanem az első tagja (a por elleni védelem szintje) is fontos. Minimumnak tekinthető a kültéri lámpák esetében az IP 44-es védelem (apró méretű szilárd tárgyak – vagyis por – és fröccsenő víz elleni védelem), de ha a lámpa erős vízsugárnak – pl. locsolónak – is ki lehet kitéve, akkor legalább IP 65-ös védelem szükséges. 

Ledvance termékek hatalmas választéka a Netlámpa kínálatában

Akár egy egyszerű E27 LED izzó az, amit keres, akár komplex okosvilágítás meghonosításához lenne szüksége különféle okoseszközökre, a távol-keleti gyártó kínálatában mindent megtalál, amire csak szüksége lehet: mozgásérzékelő, smart kapcsoló, LED szalag, vintage lámpa, kültéri lámpa, asztali lámpa, spot lámpa, RGB világítótest, reflektor – webáruházunk széles választékában jó áron, garanciával juthat hozzá stílusos, praktikus és energiahatékony megoldásokhoz. Áradjon hát a fény az Ön otthonában is!