Okos kiegészítők

Okos kiegészítők

1
1,2(40 termék)
-- Ft
Shelly fehér gáz szenzor
Shelly fehér gáz szenzor
Nem elérhető
24.999 Ft
1
1,2(40 termék)

Wifi kapcsoló, Wifi termosztát – Okos kiegészítők

Az okosotthon eszközök, mint a Wifi kapcsoló, a Wifi termosztát vagy az okos konnektorok igazán kényelmessé teszik a mindennapjainkat, mert segítségükkel könnyen megszabadulhatunk az időigényes rutinfeladatok mindennapos terhétől. Nem is véletlen, hogy ezek a megoldások, vagyis a termosztát, a dugalj, a redőnykapcsoló intelligens változatai egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek mind az otthonukat építők, mind az otthonukat korszerűsítők köreiben.

Nemcsak kényelmes, hatékony is

Az okoseszközök segítségével azonban nemcsak a komfortérzetünket tekerhetjük a maximumra, könnyen optimalizálhatjuk az energiafogyasztásunkat is. Ha például elmegyünk otthonról, és elfelejtjük lekapcsolni a lámpát vagy a fűtőtestet, egy okos termosztát vagy egy okos elosztó segítségével útközben is könnyen pótolhatjuk a mulasztásunkat. Vagyis ezekkel az eszközökkel az otthonunk automatizálása és biztonságossá tétele mellett a hóvégi kiadásainkon is nagyot vághatunk. Az energiahatékonyság növelése pedig nemcsak a villanyóra, a gázóra és a többi fogyasztásmérő értékeinek csökkenéséhez vezet, hanem a környezetünket is óvja.

Komfortérzet rövid úton, biztos megtérülés hosszú távon

Mivel az okos kiegészítők lehetővé teszik otthonunk személyre szabását, automatizálását, energiahatékonyságának növelését, aki okosotthont épít, biztos lehet benne, hogy a befektetett munka és az eszközök ára – legyen az dugalj, fogyasztásmérő konnektor, szobatermosztát, okos elosztó –, garantáltan megtérül hosszú távon. A teljesen automatizált, maximálisan energiahatékony otthon, amely felszabadít a monoton rutinmunkák alól, egyértelműen a jövő – a jövőbe fektetni pedig mindig kifizetődő.

Komplex rendszerek egyszerűen

Amennyiben az elképzeléseinket maradéktalanul szeretnénk megvalósítani, az okosotthon kialakítása valamennyi felkészülést, utánajárást és némi naprakészséget is igényel, főleg akkor, ha egy komplex rendszert tervezünk, és nem csak egy-egy funkció – világítás, hőfokszabályzás – intelligenssé tételét. Ha azonban szem előtt tartunk néhány alapvető elvet, szabályt, nagyot biztosan nem tévedhetünk. Az okosotthon kiépítése többlépcsős menet, és mivel nap nap után érkeznek az újdonságok, valószínűleg egy soha véget nem érő folyamat. Ezért legelőször azt kell tisztáznunk, hogy mire vágyunk, majd azt, hogy az elképzelés megvalósításhoz vezető út milyen lépcsőkön keresztül vezet, illetve az sem árt, ha világosan látjuk, a lakás/ház mely adottságaihoz kell óhatatlanul alkalmazkodnunk.

Már két-három eszköz is elegendő lehet egy-egy otthoni funkció automatizálásához

Az első és legfontosabb kellék a beviteli eszköz, melynek segítségével irányíthatók, összehangolhatók a hálózatba kötött eszközök. A legtöbb eszköz, például a vezeték nélküli kapcsoló, a szobatermosztát, a redőnykapcsoló, a robotporszívó stb. vezérlése rendszerint okostelefonos, táblagépes applikáción keresztül történik, ugyanakkor a hangfelismerésre képes, intelligens hangszórók is egyre népszerűbbek.

Az okosotthon eszközök és a telefon/tablet közötti kapcsolatot a „központ” (gateway, hub, bridge) biztosítja – ez a rendszer agya. Az okoseszközök egy része különálló, központi egységet igényel a megfelelően összehangolható működéshez, ugyanakkor léteznek ezzel a beépített szabályozórendszerrel készült termékek is. Az okosotthon építéséhez feltétlenül szükséges még WiFi-s vagy kábeles internetkapcsolat megléte is.

Vagyis egy okoseszköz, egy telefon – adott esetben egy gateway – és netkapcsolat birtokában az okosotthon alapjait teljes egészében lefektettük és innentől kezdve csak rajtunk áll, hogy milyen alrendszereket automatizálunk, vagyis a fűtést, a világítást, a nyílászárók mozgatását, a kamerás megfigyelést, esetleg az elektromos eszközök működtetését tesszük-e intelligenssé – vagy akár egyszerre mindet.

Elég egyetlen szempontra figyelni, hogy garantáltan problémamentes legyen a használat

Ha egynél több okoseszköz rendszerben történő működésének megteremtése a célunk, például szeretnénk elérni, hogy a redőnyvezérlő és a vezeték nélküli kapcsoló egyszerre lépjen működésbe, mindenképpen tartsuk szem előtt a kompatibilitást – tehát azt, hogy a két eszköz összeillő legyen. A kompatibilitás kérdése különösen lényeges akkor, ha a rendszer működését központi eszköz – „átjáró”, (gateway) – biztosítja. Ebben az esetben csak egyetlen gyártó (Apple Homekit, Google Home) termékei közül válogathatunk, de ez nem probléma, amíg a kiválasztott gyártó forgalmaz minden olyan eszközt, amelyre szükségünk van.

Könnyen elérhető eszközök, számtalan lehetőséggel

Az okoseszközök segítségével automatizálható, személyre szabható otthoni rendszerek köre nagyon széles – vagyis könnyen megvalósíthatók velük az elképzeléseink.

Nagyon népszerűek például az intelligens világítási rendszerek. Egy vezeték nélküli kapcsolóval és izzóval a körülményekhez, hangulatunkhoz leginkább illő fényviszonyokat könnyedén teremthetjük meg egyetlen gombnyomás, hangutasítás, mozdulat, segítségével, vagy szinkronizálhatjuk a világítást más rendszerekkel.

Az okostermosztát is egyre nagyobb népszerűségnek örvend és nem véletlenül: segítségével a kívánatos szobahőmérséklet út közben is beállítható a telefonról, hogy hazaérve kellemes klíma fogadjon – vagyis nemcsak kényelmes, hanem energiatakarékos megoldást is jelent. Ráadásul egy-egy okos termosztát vagy WiFi termosztat hatékonysága könnyen tovább fokozható a nyílászáró szenzor, vagy a redőnyvezérlő adta lehetőségekkel is.

Az okos elosztó szintén jó szolgálatot tesz otthonunk energiafogyasztásának optimalizálásában. Egyszerűen telepíthető, könnyen használható megoldást jelent, és nemcsak időzítési, programozási lehetőségeket kínál, hanem az áramfogyasztás mérésére is alkalmassá tehető – vagyis mint fogyasztásmérő konnektor is használható.

Mindezen megoldásokon felül természetesen egyéb célokra is rendelkezésre állnak termékek: okos dugalj, intelligens kamerarendszer, okos távirányító, okostelefonnal vezérelhető kapunyitó – kis túlzással csak a fantáziánk szabhat határokat az elképzeléseinknek.

A Netlámpánál a jó vásár garantált

A Netlámpa webáruház kínálatában remek áron vásárolhatja meg a legjobb okoseszközöket, kiegészítőket – akkor is, ha csak egy-egy otthoni funkciót szeretne okosabbá tenni, akkor is, ha komplett rendszert építene. Webáruházunk kínálatában mindent megtalál, amire csak szüksége lehet: WiFi termosztat, kapcsolós konnektor, elosztó, okos termosztát, okos távirányító, okostelefonnal vezérelhető kapunyitó – nálunk a legokosabb eszközök a legjobb árakon szerezhetők be. Válassza ki az Önnek leginkább megfelelő terméket most, hogy élvezhesse az okoseszözök jelentette kényelmet és hatékonyságot hosszú időn át!