Mennyezetre szerelhető okos lámpa

Mennyezetre szerelhető okos lámpa

1
1,2(52 termék)
-- Ft
TRIO R65006000 Fara 32W 3100lm 3000 - 5500K fehér mennyezeti lámpatest
1
1,2(52 termék)

A LED mennyezeti lámpa az okosotthon központi eleme

 

A LED mennyezeti lámpa vitathatatlanul az okos világítás legkritikusabb eleme – a mennyezeti okos lámpa fényével találkozik először az, aki az okosotthon küszöbét átlépi. Ennek a találkozásnak egyrészt egyszerűnek és természetesnek kell lennie: mintha hagyományos lámpa világítana. Ugyanakkor fontos, hogy váratlan, meglepetésszerű élményként hasson, amely elkápráztatja a családtagokat, vendégeket – és itt nem valami extravagáns, felülmúlhatatlan dologra kell gondolni. A lenyűgöző hatás eléréséhez ugyanis elég, ha a fényforrás egyszerűen és sokoldalúan használható – márpedig a legtöbb mennyezeti okoslámpa esetében az egyszerűség és a nagyszerűség kéz a kézben jár. Természetesen nemcsak az egyszerű és sokoldalú használhatóság az, ami nélkülözhetetlenné teszi ezeket az eszközöket: segítségükkel biztonságosabbá, energiahatékonyabbá is tehetjük az otthonunkat, az irodát, és az egyéb helyiségeket. Egyszóval az intelligens, mennyezetre szerelhető lámpa egyszerű, kényelmes és hatékony módját jelenti okosvilágítás lehetőségeinek kiaknázására, ráadásul mindezt néhány tízezer forintért cserébe, minimális befektetés árán megkaphatjuk.

 

Az intelligens mennyezeti világítótestek lehetőségei

 

·         Egy mozdulattal, távolról beállíthatjuk a világítást, melynek köszönhetően nem kevés energiát és időt takaríthatunk meg.

·         Nincs szükség fényerőszabályozó (dimmelhető) WiFi kapcsoló (vezeték nélküli kapcsoló) felszerelésére, ugyanis a kívánt fényerő vagy a színhőmérséklet tetszés szerint, mobiltelefon vagy tablet segítségével beállítható. Az okoskészülékekkel történő okos távirányító lehetőségnél fogva tehát az intelligens LED mennyezeti lámpa távirányítós funkciójában emelt szinten használható – vagyis sokkal-sokkal többet tud annál, mint amennyit egy távirányítós LED lámpa használata során elvárhatunk.

·         Számos időzítő, ütemezési opciót kínál a maximális energiatakarékosság megvalósulása érdekében.

·         Lehetővé teszi számtalan fényhatás (fényerő és színhőmérséklet kombináció) elérését, más világítótestekkel történő csoportba rendezését, összehangolását.

·         Mivel ledes technológiával világít, kevesebb energiát fogyaszt, és hosszabb várható élettartammal rendelkezik, mint a hagyományos fényforrások.

·         Lehetővé teszi a megfelelő rendszer (Google Home, Amazon Alexa stb.) megléte esetén a hangutasítással történő irányítást, a más okoseszközökkel való együttműködés beállítását (ha a bejárati ajtón lévő videócsengő mozgást észlel, az előszobában lévő mennyezeti fény felkapcsol), és egyedi kombinációk létrehozását (például, ha üzenet érkezik a telefonra, a lámpa kettőt villant).

 

Kompatibilitás

 

A legtöbb mennyezeti lámpa WiFi-s kapcsolat és okostelefon vagy tablet megléte esetén minden további nélkül használható. Ha azonban komplex okosotthon rendszer részeként, az emelt szintű automatizálási lehetőségeket maximálisan kihasználva szeretnénk alkalmazni a lámpákat, egy központi egységre (hubra/gateway-re) is szükségünk lesz. Ha ez az eszköz rendelkezésünkre áll, olyan lámpát válasszunk, amely kompatibilis a központi egységgel.

 

Fényerő és színhőmérséklet

 

A LED lámpák fényerejét lumenben szokás megadni. Minél magasabb a lumen értéke, annál erősebb a fényerő (egy 8–10 wattos LED lámpa fényereje egyenlő egy 60 wattos hagyományos izzó fényerejével). A színhőmérséklet, melyet Kelvin fokban szokás megadni, a lámpa által leadott fehér fény spektrumára utal (minél magasabb a Kelvin érték, annál hidegebb, minél alacsonyabb a Kelvin fok, annál melegebb a színhőmérséklet). Természetesen a legtöbb mennyezeti okos világítótest esetében a fényerő és a színhőmérséklet tetszés szerint dimmelhető, és természetesen RGB LED lámpaként is használhatók a termékek. A ledes technológiának köszönhetően az eszközök várható élettartama meghaladhatja a 10–15 évet is.

 

Méret és forma

 

A termékek a legkülönbözőbb formákban és méretekben kaphatók, érdemes tehát átgondolni vásárlás előtt az esztétikai szempontokat is – egy spirál alakú lámpa jól mutathat egy modern hangulatú térben, de egy klasszikus enteriőrben nem feltétlenül. Ugyancsak lényeges a lámpatest mérete – egyes márkák termékei nem biztos, hogy illeszkednek a hagyományos lámpák méreteihez igazított fali keretekhez, ugyanakkor nem elenyésző azon lámpák száma sem, melyek saját kerettel érkeznek. Tipp: ha a nem szeretnénk egyből fejest ugrani az intelligens mennyezeti eszközök világába, érdemes lehet megfontolni egy okosizzó beszerzését, melyet elég csak becsavarni a már meglévő lámpatestbe – egy okosizzó segítségével számos intelligens funkciót kölcsönözhetünk a hagyományos lámpáknak is anélkül, hogy komolyabb befektetést kellene eszközölnünk.

 

Netlámpa: jó minőségű termékek nagy választékban, alacsony áron

 

Döntsön a Netlámpa webáruház kínálatában kapható bármelyik mennyezetre szerelhető okos lámpa mellett is, biztos lehet benne, hogy maximális kényelmet, biztonságot, sokoldalú felhasználási lehetőséget, futurisztikus hangulatot kap a pénzéért cserébe. Váltsa valóra okosotthon elképzeléseit még ma!