Függesztett lámpatestek

Függesztett lámpatestek

1
1,2(60 termék)
1
1,2(60 termék)

Függeszték: az ezerarcú fényforrás

A függeszték, a függő lámpa avagy függeszték lámpa számtalan néven megtalálható a lámpaboltokban és az internetes webshopok kínálatában. A mennyezeti függőlámpa nemcsak elnevezését illetően mutat rendkívüli változatosságot, hanem külső megjelenése is igen sokféle lehet. Választhatunk természetes hatású, díszes, geometriai formájú vagy antik stílusú modellt is ebből a lámpatípusból. A non plus ultra, hogy amennyiben állítható magasságú függőlámpákról van szó, lehetőségünk nyílik a magasság változtatásával különféle fényhatásokat is elérni. Így beállíthatunk erős, direkt fényt az asztalnál folyó tevékenységhez, vagy finom, romantikus félhomályt varázsolhatunk a helyiségbe egy meghitt családi vacsorához.

A függő mennyezeti lámpa esetében nincsenek olyan térbeli korlátozások, mint a fali, a mennyezeti vagy az állólámpa esetében, így sokkal szabadabban szárnyalhat a lakberendező fantáziája a világítás megtervezése során. A gyártók pedig tovább egyszerűsítik a dolgunkat azáltal, hogy elképesztően széles kínálatot biztosítanak lámpa függesztékből. Akármilyen stílusú a lakásunk, s bármely helyiségébe szeretnénk függesztéket felszerelni, biztosak lehetünk abban, hogy könnyen és gyorsan meg fogjuk találni a helyiség stílusának és az elképzelésünknek leginkább megfelelő darabot. Legyen szó minimalista modellekről, díszes csillárról, vintage vagy indusztriális stílusú lakás elemeihez illő lámpatestről, a függőlámpák között biztosan meg fogjuk találni azt, amire szükségünk van. Ha otthonunkat a természetes színek és anyagok uralják, egy fa függőlámpa fog leginkább harmonizálni ezzel a stílussal. Ha pedig lakásunk berendezése minimalista, kiváló választás lehet egy egészen szolid külsővel rendelkező lámpatest, ugyanakkor egy monumentális, ipari hangulatot idéző, indusztriális stílusú világítótesttel is teljesen egyedi és különleges hangulatúvá tehetjük a helyiséget.

Bármilyen függeszték felszerelése előtt érdemes néhány alapvető kérdést mérlegelni, és némi időt szánni a világítás megtervezésére. Például mindenképpen figyelembe kell venni a helyiség belmagasságát (ez határozza meg, milyen magasra kerüljön a lámpa) és nagyságát; vagy hogy milyen jellegű tevékenységeket kívánunk végezni az adott szobában, s ahhoz milyen fényviszonyokra van szükség. Nagyobb helyiségben, például egy tágas nappaliban – ahol esetenként pihenni szeretnénk, máskor kártyaparti zajlik a baráti társasággal –, megfontolandó lehet több függeszték lámpa felszerelése. Így a fényerő kevésbé koncentrált, egyenletesebb és könnyebben szabályozható lesz, mintha egyetlen, erősen világító lámpatest szolgáltatná a fényt a tér közepén. A magasság beállításánál arra kell törekedni, ha például előszobáról vagy nappaliról, esetleg hálószobáról van szó, hogy a lámpatest alja fejmagasságtól legalább 40–45 centiméter távolságra legyen. Célszerű az átlagmagassággal számolni, amely férfiak esetében 180–190 centimétert jelent. A konyhában, ha a függőlámpák az asztal fölé kerülnek (annak érdekében, hogy megfelelő fényviszonyokat teremtsenek az étkezéshez vagy konyhai műveletekhez), elhelyezhetjük azokat a padlótól számított 2 méter magasságra, hiszen ennél az elrendezésnél nem kell attól tartani, hogy bárkit is akadályozni fognak a biztonságos közlekedésben.

A fürdőszobába is kerülhet függő mennyezeti lámpa, viszont ennél a helyiségnél több szempontot is érdemes figyelembe venni a világítás kialakítása során. Például azt, hogy olyan lámpát válasszunk, amely vizes helyiségben is biztonságosan használható. Továbbá a fürdőszoba egyaránt helyszíne a reggeli készülődésnek és szépítkezésnek, amelyhez kiváló fényviszonyokra van szükség. Hölgyek esetében a sminkeléshez, urak számára pedig a borotválkozáshoz szükséges elegendő fény, ugyanakkor az esti relaxáló tusoláshoz vagy fürdéshez inkább csak hangulatvilágításra van szükség. Ilyenkor elsősorban azt kell mérlegelni, hogy a főfény mellett milyen kiegészítő fényforrásokat fogunk elhelyezni a fürdőszobában. Például felszerelhetünk izzókat a tükör két oldalára, de gondolkodhatunk falilámpában vagy más megoldásokban is.

A lényeg, hogy a stílus és az esztétikum mellett a tervezés során minden esetben kapjon kellő figyelmet a funkció és a biztonságos használattal kapcsolatos kérdések is.


A függesztett lámpa minden helységbe tökéletes választás!

A függesztett lámpák meghitt hanglatot adnak egy nappaliba vagy előszobába, de dekorációs kiegészítőként is szolgálnak. Az étkező asztal felett a lámpának mindig függőnek kell lennie, hogy megfelelően legyen megvilágítva. A hálószobájába olyan függesztett lámpát válasszon, amely rejtett fényforrással rendelkezik, hogy közvetlenül ne világítson a szemébe.

Áruházunkba rengeteg stílus közül választhat –modern csillárok, klasszikus csillárok vagy vintage csillárok.