Távirányítós mennyezeti lámpa

Távirányítós mennyezeti lámpa

1
1(21 termék)
1
1(21 termék)

Trendi megoldás a LED mennyezeti lámpa távirányítós modellje

A LED mennyezeti lámpa távirányítós modellje egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ahogy a technológia fejlődik, és sorra jelennek meg a modernebbnél modernebb háztartási eszközök és berendezések, úgy kezdik el egyre többen felfedezni azokat a technikai vívmányokat, amelyek egy átlagos keresetű ember számára is elérhetők, ám mégis nagy változást hoznak otthonunk korszerűsége, praktikuma, kényelme tekintetében. Ilyen vívmány például a távirányítós lámpa, melynek egyik legkelendőbb változata a ledes mennyezeti lámpa. A LED technológiájának folyamatos fejlesztésével olyan funkciók váltak az átlagember számára elérhetővé, amelyekről nem is olyan régen álmodni sem mertünk. Ilyen például a színhőmérséklet változtatásának lehetősége, az energiahatékony fényerő-szabályozás vagy az RGB, illetve az RGBW, amely lehetővé teszi, hogy színes fények tegyék hangulatosabbá otthonainkat. Ezek a fényforrások egyre nagyobb teret nyernek, és fokozatosan felváltják a hagyományos izzókat. Amellett, hogy a távirányítós LED lámpa korszerű és kényelmes alternatívát nyújt a hagyományos, kapcsolós vezérlésű világítási lehetőségek helyett, rendkívül energiahatékony, hiszen egy LED lámpa fogyasztása töredéke lehet a hagyományos izzókénak. Élettartamukat tekintve is kedvező választást jelentenek, hiszen hozzávetőlegesen 20-40 000 óra üzemidővel rendelkeznek. Ráadásul mivel egyre nő a LED mennyezeti lámpa távirányítós modellje iránt a kereslet, a gyártók alkalmazkodni igyekeznek a trendekhez és az igényekhez, így formailag, külső megjelenést illetően is egyre nagyobb választékkal állnak elő. Bármilyen stílusban kívánjuk berendezni otthonunkat, egészen biztosan találunk a piacon olyan modellt, amely harmonizál az otthonunkban uralkodó stílussal.

A lehetőségek tárháza

Ha korszerűsíteni szeretnénk lakásunk világítását, érdemes a mennyezeti lámpával kezdeni, melynek kiemelten fontos szerepe van egy helyiség fényviszonyainak kialakításában. Ez lesz ugyanis a szobában a főfény, amely mellé kiegészítő fényforrásokat alkalmazhatunk, azonban azokat rendszerint csak bizonyos tevékenységek végzése közben használjuk. Vagyis például csak akkor kapcsoljuk fel az asztali lámpát, ha dolgozni vagy tanulni szeretnénk, ellenben, amikor belépünk a nappaliba vagy a hálószobába, első dolgunk felkapcsolni az egész helyiséget bevilágító fényforrást. A mennyezeti lámpa LED változata már egy komoly lépés afelé, hogy energiatakarékos, trendi alapvilágítást valósítsunk meg, ám a led távirányítóval való vezérlése megduplázhatja komfortérzetünket, és még az energiafogyasztás is csökkenthető vele. Hogyan lehetséges ez? Igaz, hogy a led mennyezeti lámpa távirányítós modelljeinek beszerzési ára valamivel magasabb, mintha egy hagyományos izzóval működő, kapcsolós lámpatestet szereltetnénk fel. Ugyanakkor bizonyára mindannyian átéltük már azt a szituációt, hogy hazaértünk a munkából holtfáradtan, felkapcsoltuk a lámpát, majd rövidesen a kanapén, a tévé előtt kötöttünk ki. S bár nem volt már szükségünk a fényre, egyszerűen nem tudtuk rávenni magunkat, hogy felkeljünk, odaballagjunk a kapcsolódhoz, és lenyomjuk azt. Egy távirányítónál csak ahhoz kell hozzászoktatni magunkat, hogy az mindig kéznél legyen, így csökkenthető a felesleges áramfogyasztás. Szintén kényelmessé teheti az életünket, ha éjszaka nem kell a villanykapcsoló után kutatni a vaksötétben tapogatózva, hanem csak elvesszük például az éjjeliszekrényről a távirányítót, s egy gombnyomással beüzemelhetjük a világítást.

További előnyök

Remek lehetőség az is, hogy miután végeztünk a munkával, s már nincs szükségünk a koncentrációhoz a hideg fehér fényre, néhány egyszerű beállítással akár a fotelben ülve is átválthatunk a pihenéshez szükséges meleg fehér fényre. A távirányítós LED lámpa nemcsak kényelmes és praktikus megoldás egy helyiség fővilágításának kialakításához – komfortérzetünket azáltal is növelni képes, hogy mivel nem vibrál, mint a hagyományos égők, a szemünkkel is kíméletes: tartósabb használat mellett sem okoz égő, fájdalmas érzést.