Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
Napelemes dekorációs világítás

Napelemes dekorációs világítás

1
1,2(37 termék)
-- Ft
IRIS DL-010W-20LED LED szolárlámpa
-- Ft
TRIO R22241142 Mendoza mozgásérzékelős napelemes kültéri LED fali lámpa
-- Ft
Home MX 623 napelemes LED kerti lámpa
-- Ft
Home MX 400 napelemes kerti fáklya
-- Ft
TRIO R55176132 Loja fekete napelemes kültéri LED asztali lámpa
-- Ft
TRIO R55136132 Coro fekete napelemes kültéri asztali LED lámpa
-- Ft
TRIO R22281142 Fomosa mozgásérzékelős napelemes kültéri LED fali lámpa
-- Ft
TRIO R22231142 Salta mozgásérzékelős napelemes kültéri LED fali lámpa
-- Ft
TRIO R22261142 Esquel mozgásérzékelős napelemes kültéri LED fali lámpa
-- Ft
TRIO R22251142 Posadas mozgásérzékelős napelemes kültéri LED fali lámpa
-- Ft
Home MX 720 napelemes kerti lámpa
-- Ft
TRIO R55196126 Carmelo barna napelemes kültéri asztali LED lámpa
1
1,2(37 termék)

Napelemes kerti lámpa – a hangulatvarázsló

Néhány napelemes kerti lámpa vagy bármilyen napelemes kerti dekoráció segítségével egyszerűen varázsolhatunk meghitt hangulatot a kertünkbe, teraszunkra, erkélyünkre. Egy-két napelemes fényfüzér, leszúrható napelemes kerti lámpa vagy nagyméretű, trendi led kaspó segítségével este sem a sötétség ásít majd a kertünkben, hanem kellemes fénypontokon pihentethetjük meg a tekintetünket.

A kert megvilágítása elsősorban nem esztétikai, hanem funkcionális kérdés. A kapu, a garázsajtó, a bejárati ajtó környékének megfelelő világítása a használhatóság miatt nem mellőzhető. Ezekre a helyekre hagyományos, villamos hálózatról üzemelő lámpákat érdemes inkább telepíteni, elsősorban a nagyobb fényerő és a biztos üzemelés miatt. Ugyanígy a kert azon pontjainál is inkább ezt válasszuk, ahol gyakran tartózkodunk és aktív tevékenységet végzünk (például szalonnasütő, fészer, fedett terasz, kerti kiülő stb. környéke).

Léteznek ugyan szolár reflektorok, fényvetők, mégis a legtöbb napelemes kerti lámpa elsősorban dekorációs célokra alkalmas. Kellemes fényükkel gondoskodnak a meghitt hangulatról, valamint kiemelhetjük velük a kert egyes pontjainak szépségét. A Netlámpa kínálatában is nagy választékban, kiváló minőségben találhatunk szolár kerti lámpákat.

  1. Igen elterjedt és közkedvelt a földbe szúrható változat. Több darab beszerzésével megvilágíthatjuk a kerti út vonalát vagy a virágágyások szélét, de ezen lámpák fénye nem túl erős, elsősorban hangulati, díszítő elemek.
  2. Másik közkedvelt típus a napelemes kültéri fényfüzér, esetleg fényháló. Színes és fehér fénnyel, hidegfehér, melegfehér árnyalatban egyaránt elérhetők. A kert tereptárgyaira (bokrokra, oszlopra, sövényre stb.) csavarva gondoskodik a hangulatról.
  3. A kert szép részleteit (szobrot, sziklát, bokrot stb.) sokan szeretik fényekkel is hangsúlyozni. Egy-egy irányítható fényű napelemes lámpa tökéletes erre a célra. Fényerejük ugyan nem veszi fel a versenyt egy reflektorral, de ezt senki nem is várja tőlük. Funkciójukat betöltik, áruk kedvező, szettben is megvásárolhatók, így nem csoda, hogy népszerűek.

A kis díszlámpácskák, napelemes kerti dekorációk újratölthető akkumulátoros elemük révén az év 365 napján világítanak, ráadásul anélkül, hogy nekünk kapcsolgatnunk kellene őket. A legtöbb modell alkonykapcsolóval van ellátva, tehát ha a fény bizonyos szint alá csökken, automatikusan bekapcsol, majd a világosság növekedésével kikapcsol. A solar panelek összegyűjtik a napfényt, amelyet a solar cellák továbbítanak a szolárpanel mögött elhelyezkedő akkumulátorba, ami ezáltal feltöltődik, és később felhasználható energiává alakul.

A legtöbb napelemes lámpa első használatakor általában nem képes teljes fényerővel világítani. Legalább 48 óra töltés szükséges az akkumulátornak, hogy az elérje maximális kapacitását. Helyezzük a lámpát kikapcsolt állapotban minimum 48 órára erős napfénybe, és csak ez után vegyük használatba. Sokan tévesen azt hiszik, hogy a szolárlámpák csak nyáron és csak direkt napfény hatására működnek, de egyik állítás sem állja meg a helyét. Ezek a fényforrások télen is világítanak, és a szűrt napfényt is képesek hasznosítani. Igaz viszont, hogy ilyen körülmények között az akkumulátor nem tud teljesen feltöltődni, ezért a lámpa rövidebb ideig fog világítani. Élettartamuk jellemzően 2–4 év, hatékonyságuk az idő előre haladtával csökken, amit abból vehetünk észre, hogy egyre halványabban világítanak.

Jó hír viszont, hogy a legtöbb világítótestben az akkumulátoros elemek egyszerűen kicserélhetők. Ezeket általában egy csavarral rögzített fedőlap védi, aminek az eltávolítása után könnyen hozzáférhetünk az elemekhez. Új elemek beszerzése webshopokból megy a legegyszerűbben. A cseréhez nem meglepő módon az eredeti elem méretével, teljesítményével megegyezőt kell keresnünk. Az új elemmel kedvenc napelemes kerti dekorációnk további évekig üzemel majd.