Fürdőszoba tükörmegvilágító lámpa

Fürdőszoba tükörmegvilágító lámpa

1
1(1 termék)
-- Ft
TRIO 281570606 Kolian 6W 600lm 3000K króm fali lámpatest
1
1(1 termék)

Tükör világítás

A megfelelő tükör világítás elengedhetetlen egy fürdőszobában. Számtalan olyan tevékenységet végzünk ugyanis ebben a helyiségben a tükör előtt, ami kiváló fényviszonyok nélkül elképzelhetetlen. Gondoljunk csak a reggeli, indulás előtti készülődésre: fürdőszoba tükör világítás nélkül az urak számára a borotválkozás igen nehezen kivitelezhető (sőt veszélyes) lenne, a hölgyeknek pedig a sminkelés, szépítkezés okozna gondot megfelelő fény hiányában. De sorolhatnánk hosszan azokat a tükör előtt végzett tevékenységeket, amelyekhez elengedhetetlen egy jó fürdőszobai lámpa. A választék ma már meglehetősen széles: bárki számára elérhető sokféle dizájnban a fürdőszoba tükör LED világítással is, viszont azt mindenképp szem előtt kell tartani, hogy a fürdőbe valóban csak speciális, nedves helyiségekbe tervezett lámpatestek kerüljenek, amelyek megfelelő IP védettséggel rendelkeznek.

Általában a fürdőszoba világításról

Mint minden helyiség esetében, a fürdőben is van minden esetben egy alapvilágítás, amely egyenletes, szórt fényt biztosít. Ez többnyire egy mennyezeti lámpa, esetleg spot. Emellett alkalmazunk különféle kiegészítő fényeket is, amelyek az itt végzett tevékenységekhez szolgáltatnak koncentrált, erősebb világítást. Fürdőszoba esetében ezek a kiegészítő fényforrások jellemzően a fali lámpát vagy lámpákat, illetve a tükör világítást takarják. Amikor egy új lámpatestet vásárlunk, mindig érdemes átgondolni, milyen egyéb világítást alkalmazunk még az adott helyiségben, ugyanis a különféle fényeknek egy egységes, összehangolt világítási koncepciót kell eredményezniük. Így válik lehetővé, hogy a nap bármely szakaszában, bármilyen tevékenységünkhöz optimális fényviszonyokat tudjunk beállítani a különböző lámpák kombinálásával.

Milyen a megfelelő tükör világítás?

Ledes fürdőszoba tükör vagy „okos tükör” néven ma már vásárolhatunk olyan tükröt, amelyet beépített LED csíkok kereteznek, ám áruk igen borsos. S ha van már egy „jól bevált” fürdőszobai tükrünk, némi kreativitással és megfelelő lámpatestek beszerzésével „okossá” tehetjük magunk is. A fürdőszoba tükör világítás megvalósítható fali és tükörmegvilágító lámpa segítségével, csupán néhány dologra kell odafigyelni a tervezés során. Ilyen például, amire már fentebb utaltunk, hogy mindenképpen speciális fürdőszobai lámpatestet alkalmazzunk biztonsági okokból, ezek rendelkeznek ugyanis megfelelő védettséggel nedvesség (és por) ellen. Érdemes a nedves helyiségekbe minimum IP44 jelzésű izzókat alkalmazni, amelyek por és felfröccsenő víz ellen is védettek. Szintén nem bonyolult, ám fontos kérdés a fényforrások elhelyezése. A legoptimálisabb tükörmegvilágító lámpák esetében, ha a tükör két oldalán helyezzük el a fényforrásokat, így nem fog árnyék vetülni az arcunkra. Ilyenkor a lámpák a fej magasságában legyenek elhelyezve, s hosszuk nagyjából egyezzen meg a tükör hosszával! Szintén kedvelt megoldás a tükör fölé szerelt lámpatest, amelyet sokan az előző megoldással kombinálnak, vagyis három oldalról világítják meg a tükröt, de alkalmazható önmagában is. Ilyenkor arra kell ügyelni, hogy a lámpatest mérete nagyjából megegyezzen a tükör szélességével – de inkább kicsivel rövidebb legyen, minthogy túllógjon rajta. Hogy kétoldalt, csak felül, esetleg három oldalról világítjuk meg a tükröt, az nagy mértékben függ egyéni igényeinktől, illetve a fürdőszoba adottságaitól és az egyéb fényforrásoktól is.

Funkció és dizájn

Amellett, hogy frizurakészítés, borotválkozás vagy sminkelés során elengedhetetlenek a megfelelő fényviszonyok, egy jól kiválasztott fürdőszoba lámpa dekorációs elemként is szolgál a fürdőszobánkban, s fénye kellemes hangulatot áraszt. A különféle modellek lehetővé teszik, hogy a világítás megtervezésekor is kiélhessük kreativitásunkat, hiszen számtalan megoldás közül válogathatunk. Mindegy, hogy milyen stílusban rendeztük be fürdőszobánkat, vagy hogy milyen tükröt szeretnénk megvilágítani (kereket vagy szögletest, egyszerűt vagy antik hatású keretbe foglaltat), a széles választékban egész biztos, hogy könnyedén megtalálhatjuk a számunkra megfelelő darabot, amivel egyedivé és stílusossá tehetjük fürdőszobánkat.