Led spot mennyezeti lámpa

Led spot mennyezeti lámpa

1
1(7 termék)
-- Ft
TRIO R80173007 Antibes 28W E14 nikkel spot lámpatest
-- Ft
TRIO R80164002 Nina 40W E14 fekete spot lámpatest
-- Ft
TRIO 804370232 Tosh 15W E14 fekete spot lámpatest
-- Ft
TRIO 803400367 Delhi 40W E14 antik nikkel spot lámpatest
-- Ft
TRIO 803400167 Delhi 40W E14 antik nikkel spot lámpatest
-- Ft
TRIO 802400232 Marley 35W GU10 fekete spot lámpatest
-- Ft
TRIO R80333979 Tommy 28W E14 fekete spot lámpatest
1
1(7 termék)

Spot mennyezeti lámpa – avagy festés fénnyel

Egy többégős mennyezeti spot lámpa tökéletesen alkalmas egy tér egyes elemeinek kiemelésére, de akár általános világításként is megállja a helyét.

A spot lámpa fénye leginkább a reflektoréra emlékeztet, ám mivel kisebb, ezért annál jóval gyengébb. Koncentrált fényt állít elő, amely egy fókuszált irányba szóródik. Elsősorban kisebb területek megvilágítására használják, ahol koncentrált fényre van szükség (pl. fürdőszoba, konyhapult), de megfelelő számú és elhelyezésű spot lámpával akár az általános világítás is megoldható. 

Miért jó a mennyezeti spot lámpa?

Központi fényforrásként is megállja a helyét a led mennyezeti spot lámpa, mivel több égőt (2-től akár 8-ig is) tartalmaz, amelyek fénye tetszőleges helyre irányítható. A spot sínek az utolsó sarokig elérő fényt adnak a nappalinak, és különösen alkalmasak mennyezeti lámpának. A koncentrált, irányított fény fényfoltokban manifesztálódik, és ezekkel kedvünk szerint játszhatunk az általunk választott helyekre irányítva őket. Kiemelhetünk velük dísztárgyakat, festményt, szobrot, vagy hangsúlyozhatjuk a tér egy-egy szép részletét. Ha pedig nagyjából lefelé irányítjuk őket, akár általános világításként is használhatjuk.

Általában bajonettzáras (GU10 led) izzókkal gyártják, de MR-16 és a hagyományos E14, E27 foglalatú típusok is előfordulnak.

Hány mennyezeti spot kell egy szobához?

Ez a helyiség méretétől, az ott végzett tevékenységektől és a kívánt fényerőtől is függ. 806 Lumen egy régi 60 wattos izzónak felel meg. Egy 20 négyzetméteres szoba megvilágításához körülbelül 3000 Lumen erősségű fény szükséges. A Lumenben megadott fényerő minden lámpa dobozán vagy adatlapján fel van tüntetve. Ennek ismeretében könnyen ki tudjuk számolni, hány mennyezeti vagy beépíthető spot biztosítja a szoba méretéhez elegendő fényt.

Szükség van transzformátorra a spotokhoz?

A mennyezeti spot lámpa általában meghajtóval együtt kerül kiszállításra, ezért a lámpa közvetlenül csatlakoztatható 230 V-ra. Az illesztőprogram a csatlakozódobozban található, és a telepítés után nem látható, nem rontja a látványt.

Melyik a jobb: a halogén vagy a led?

Ezek a világítási megoldások korábban halogén spot izzókkal működtek. A ledek költséghatékonysága és hosszú élettartama napjainkra szinte teljesen kiszorította a halogén izzókat, melyeknek jellemző hibája volt még az is, hogy rendkívül gyorsan felmelegedtek. az Az öreg halogén spot lámpa izzóit ezért érdemes ledekre cserélni, ha ezeket átgondoljuk. Ráadásul így színhőmérsékletet is választhatunk, szemben a hagyományos izzókkal, amelyeknek színhőmérséklete egyformán adott. Egy led spot lámpa élettartama igazán hosszú, lehet akár 50 000 óra is, ami több mint 34 év, napi 4 órás használat mellett. Led lámpák használatával a villanyszámla összege a töredékére csökkenthető.

A mennyezeti spot lámpák mindig elfordíthatók?

Nem mindig, de többnyire igen. A legjobb, ha alaposan tanulmányozzuk a termékleírásokat, vagy megtekintjük a lámpákat személyesen egy szaküzletben, ha erre lehetőség van.

Extra tipp: RGB spot mennyezeti lámpa

Az RGB három színnek a rövidítése: R-red (piros), G-green (zöld) és B-blue (kék). E három szín kombinációjának köszönhetően bármilyen színt kikeverhetünk az erre alkalmas világítótesteken, így mennyezeti spot lámpákon is. A változtatható színű fény különleges hangulatteremtő erővel bír, modern stílusú otthonokhoz különösen jól illik.

A Netlámpa kínálatában hatalmas választék várja a spot technológia rajongóit. Kiváló minőségű mennyezeti, fali, függesztett és beépíthető fényforrások közül válogathatunk mindenféle árfekvésben és stílusban. Sokféle, több izzóval felszerelt lámpa kapható a Netlámpa kínálatában, melyeket elhelyezhetünk a falon vagy a mennyezeten is, fényüket pedig több irányba is irányíthatjuk. Nálunk garantáltan megtalálja a stílusának és pénztárcájának megfelelő darabot.