Dekorációs lámpák

Dekorációs lámpák

1
1,2,3,4,5...(225 termék)
-- Ft
TRIO R57071101 Lora 1W 90lm 3000K fehér asztali lámpatest
-- Ft
TRIO R55086101 Jamaica 2W 25lm 3000K fehér asztali lámpatest
-- Ft
NGA Cuby 32 Play RGB LED dekor lámpa
-- Ft
NGA Cuby 20 fehér LED dekor lámpa
-- Ft
NGA Buly 80 fehér LED dekor lámpa
-- Ft
NGA Balans 70 fehér LED dekor lámpa
1
1,2,3,4,5...(225 termék)

A beltéri és kültéri fényfüzér sokoldalúan használható dekorációs elem

A beltéri és kültéri fényfüzérek pár éve indultak világhódító útjukra. Akár kertek, teraszok, akár lakásbelsők dekorálásáról van szó, a fényfüzér sokoldalúsága és kedvező ára miatt mára világszerte megkerülhetetlen tényezővé vált. Ki tudna ellenállni egyszerűségének, praktikusságának, hangulatteremtő képességének, ragyogó színeinek és sokoldalúságának? A mai modern led fényfűzérek segítségével egész évben a karácsony meghitt hangulatát idézheti meg otthonában vagy kertjében. Ezekkel a dekorációs fényekkel nemcsak egy kis pluszt vihet minden helyiségbe, de a saját egyéniségét is megmutathatja. Egyesek a markáns, színes fényeket kedvelik, legszívesebben az egész házat szemkápráztató ragyogásba burkolnák. Mások inkább a kevesebb több elvét követve a skandináv stílusú, halványan pislákoló, természetes hatású fények mellett teszik le a voksukat. Még szerencse, hogy nálunk nem kell kompromisszumot kötnie. A Netlámpa kínálatában mindenféle stílusban talál díszítő világítást. A kerti dekorációtól kezdve a napelemes fényfüzéren vagy fényfüggönyön keresztül egészen a különféle karácsonyi dekorációkig webáruházunkban mindenki megtalálja a kedvére valót. Az óriási kínálatban sokszor nem könnyű eligazodni, ezért ismertetjük a legfontosabb típusokat.

Karácsonyi fényfüzér

A fényfüzérek különböző hosszúságban kaphatók, egyenesek; és vagy egy beépített trafóval csatlakoznak az elektromos hálózathoz, vagy elemekkel (ceruza- vagy napelem) működnek. Energiatakarékos, apró ledek világítanak rajtuk, jól szigeteltek és tartósak. A fenyőfára szánt fényfüzért a kábel színe különbözteti meg az általános dekorálásra szántaktól. Zöld vagy fekete kábellel készülnek, hogy csak a LED fények tűnjenek ki a tűlevelek közül, és ne a vezeték.

Led füzér

Az átlátszó vagy fehér kábelek bárhol megállják a helyüket: például falak, illetve egyéb felületek dekorálásánál is jó szolgálatot tesznek, de a dizájn, vagyis világos színű (fehér, ezüstszín) műfenyőkön is jól mutanak. Ezek a különleges, dekorációs célú világítások lakásokba is, de üzletekbe, irodákba, vendéglátóhelyekre is jól illenek. Áramforrás tekintetében lehetnek elemesek vagy konnektorba dughatók, színesek vagy fehér fényűek. A fehér fénynél megkülönböztetünk hideg fehér (white) vagy meleg fehér (warm white) színhatást. A hideg fehér fény kékesebb, tisztább, hűvös hatást kelt. A meleg fehér fény sárgás árnyalatú, a napfényt idézi, meleg, kellemes, barátságos hangulata van, ezért ez a legkedveltebb árnyalat. A ledek fogyasztása igen alacsony, és világítás közben a hagyományos izzótól eltérően nem melegszenek fel. E két tulajdonságuk lehetővé teszi, hogy ceruzaelemről is működjenek, ezért dekorálhatunk velük bárhol. A led fények körül sokszor különböző extra díszítmények találhatók. Legtöbbször átlátszó vagy színes gömbök többféle méretben, de kedveltek a csillagok, állatfigurák, a hópehely vagy szív forma is. A sort még folytathatnánk, csak a képzelet szab határt a lehetőségeknek. A led fényfűzér programja lehet állandó fényű, folyamatosan világító vagy többféle program szerint villogó, esetleg színváltós is. Léteznek már okos led füzérek is, amelyeknél akár telefonról is beállítható a szín és a program. A fényfüzérrel díszített elemek látványa vagy egy karácsonyfa összképe a ledek számától függ. Ha túl kevés a fényforrás, akkor szegényes lesz a hatás, ha túl sok, akkor a fények mellett nem tud érvényesülni a más jellegű dekoráció. Ízlés dolga, hogy ki mennyi fényt tart megfelelőnek, de iránymutatásként elmondhatjuk, hogy például egy 150 cm magas fenyőfára 120 ledet, míg egy 180 cm magasra körülbelül 180 led égőt tartanak ideálisnak.

Tündérfény

A tündérfény hajszálvékony rézkábelén nagyon apró, rizsszem méretű, micro ledek világítanak. Bármit díszíthetünk vele: csöveket, falat, képkeretet, adventi koszorút stb. Elemről működik.

Fényfüggöny

A fényfüggöny nevéhez méltóan kialakításában valóban egy függönyre emlékeztet. Általában egy központi kábelről lógnak le azonos hosszúságú szálak, de létezik íves kialakítású modell is. A karácsonyi led fényfüggönyök nagy falfelületek, kirakatok, ablakok, házfalak, verandák díszítésére szolgálnak. Több termék egymás mellé helyezésével nagyobb felületeket is kidekorálhatunk. A fényfüggöny hálózatról működik. Fényháló A fényháló esetében a ledek egy hálóra vannak felerősítve. E kialakítás nagy előnye, hogy az égők azonos távolságra vannak egymástól (ha megfelelően kifeszítjük a hálót), így könnyebb velük szépen, pontosan dekorálni. Nagyobb felületeken mutat igazán jól, falon, kirakatüvegen, irodaházak falán, dús fenyőkön vagy akár bokrokon. Felhelyezése időigényesebb, mert a hálót egyenletesen kell kifeszíteni az esztétikus végeredmény elérése érdekében.

Kültéri fényfüzér

A kültéri fényfüzérek első pillantásra megegyeznek a beltériekkel, de a műszaki paraméterek tekintetében jelentősen eltérnek egymástól. Fényük gyakran erősebb, jobban szigeteltek, vízállóbbak és általában hosszabbak is, mint a beltéri modellek. Áramforrásuk pedig az esetek jó részében napelem. Ezek a műszaki különbségek magyarázzák magasabb árukat. A ledekkel kombinált napelem lehetővé teszi, hogy a kerti lámpák függetlenedjenek az elektromos hálózattól. Nem kell többé a hosszabbítót rejtegetni a bokrok alatt – és a víz okozta zárlattól sem kell tartanunk. A napelemes fényfüzér, a felakasztható dekor lámpa, a leszúrható lámpa vagy a mozgásérzékelős fényvető mind-mind különböző lehetőségeket kínál kertünk, teraszunk, erkélyünk sokoldalú, kreatív díszítésére.

IP-védelem

A kerti használatra szánt lámpáknál, kültéri fényfüzéreknél az időjárás viszontagságainak való kitettség miatt fontos a megfelelő IP-védelem (International Protection Marking vagy Ingress Protection Code – behatolás elleni védelem). A műszaki cikkek áramköreit védő borítás (készülékház) környezeti behatások elleni védettségét jelölik az IP betűjellel és az azt követő két vagy három számmal. Az első számjegy a szilárd anyagok, a második a vízzel szembeni védelem erősségét mutatja meg. A magasabb szám minden esetben magasabb szintű védelmet jelent. A legtöbb, állandó használatra szánt kültéri lámpának legalább IP44-es kóddal kell rendelkeznie. Minél közelebb van a lámpatest valamilyen állandóan vagy gyakran vízzel borított helyhez (kerti tó, esővízgyűjtő stb.), annál erősebb védettséggel kell bírnia.

Ötletek, tippek

  1. Számtalan lehetőség közül választhatunk tehát, ha otthonunkat, kertünket fénnyel szeretnénk dekorálni. Különösen divatosak manapság a színes led dekor gömb füzérek, amelyekkel kül- és beltéren egyaránt bohém, otthonos hatást érhetünk el.
  2. Klasszikus lehetőség az ágy fejvégére elhelyezni, ahol a látvány mellett a közvetlen fényét is élvezhetjük. Ha nem nyílegyenesen, hanem enyhe hullámvonalban helyezzük el a gömböket, sokkal kellemesebb lesz az összhatás.
  3. Ízléses nappali dekoráció lehet, ha a gömbfüzért hangulatvilágításként egy nagy átlátszó tálba vagy üvegvázába helyezzük – garantáltan dohányzóasztalunk díszévé válik. A vezetéket és az elemtartót ügyesen elrejthetjük a gömbök között.
  4. Nincs többé sötét, unalmas, kihasználatlan sarok a lakásban! Csak egy led dekor gömb füzérre van szükség és máris a szoba fókuszpontjává vált az eddig üres sarok. Számtalan ötletet találhatunk az interneten, ami után csak annyi a dolgunk, hogy beszerezzük a megfelelő alapanyagokat.

Végül egy fontos figyelmeztetés: a nagyon olcsó termékek mindig gyanúra adnak okot. A tetszetős külső sok esetben gyenge anyagválasztással és silány minőséggel párosul. Csak olyan fényfüzért, világítást érdemes megvásárolni, amin fel vannak tüntetve az előírásoknak megfelelő jelzések, valamint a gyártó vagy a forgalmazó, ahogy a Netlámpa termékei esetében. Dobja fel Ön is lakása vagy kertje hangulatát számtalan dekor termékünk egyikével. Kellemes hangulatvilágítás mellett kortyolgathatja kávéját, vagy vehet egy lazító fürdőt. Próbálja ki!