Osram Vintage 1906 Edition

Osram Vintage 1906 Edition

1
1(16 termék)
1
1(16 termék)

A Ledvance vintage lámpa életet visz otthonába

 

A vintage lámpa évek óta nem megy ki a divatból.A lakberendezés egyik alapelve, hogy élővé teszi a tereket, ha nem csak egy stílusból válogatjuk össze a berendezés darabjait, bármennyire is ez tűnik a kézenfekvő megoldásnak. Az igazság az, hogy a következetesen csak hipermodern, vagy csak antik stílusú berendezés katalógusízű és kissé egyhangú lesz. Annál inkább felfrissíti, életet visz a térbe néhány stílusában elütő darab. Épp ezért kedvelt hosszú évek óta a vintage stílus, ami nem jelent mást, mint hogy korábbi időkből származó bútorokat, kiegészítőket és színpalettákat építenek be egy alapvetően kortárs, modern bútorokkal berendezett belső térbe.

 

Lámpák és emlékek

 

Mint arról már oly sok szó esett, a lámpák kiemelt stílusteremtő elemei egy térnek. Nincs ez másként a vintage lámpák esetében sem. Egy pár stílusos vintage fali lámpa, vagy egy hangsúlyos vintage csillár nem csak egy esztétikus dísztárgy, hanem magával hozza, felidézi az összes érzést, emléket és értéket, amit az adott kor képviselt. Ezért is vonzódunk a régi tárgyakhoz, mert emlékeket és érzéseket mozgósítanak bennünk. Ahányszor rápillantunk a nagymamánk csillárját idéző vintage darabra, egyszerűen jó érzés fog el. Nem feltétlenül tudatosan, de felidéződhet bennünk például a nyári vakációk önfeledtsége, a nagymamánk süteményének illata és meleg kézfogása. Ez pedig kellemes, otthonos és biztonságos érzéssel tölt el bennünket. Ezért is szereti sok ember a régi tárgyakat.

 

A régi lámpák, bútorok beszerzése és felkutatása azonban időigényes és bizonytalan, ezért sok cég gyárt – például a Ledvance is –, a régi stílust küllemében követő, de a legmodernebb anyagokat és technológiát felhasználó termékeket, lámpákat, bútorokat. Így jön létre a vintage megjelenés, és vele együtt a gondosan adagolt bolhapiaci báj, amely meghódítja életterünket – a korszerűség és minőség megtartásával.

A vintage stílus jellemzői a természetes anyagok (például fa, fém) és természetes textilek, (például len, gyapjú és pamut) használata.

 

Miért jobb az új, mint a régi?

 

A különbség egy vintage lámpa és a nagymama padlásán talált megviselt darab között az, hogy ezek valójában újak. Megjelenésükben, formájukban, anyagukban idézik a régit, viszont a legjobb anyagokkal és legmodernebb LED-technológiával vannak felszerelve, ezért használatuk egyszerű és kockázatmentes.  

A vintage stílus minden olyan anyagot és technikát alkalmaz, amivel a használt megjelenést ki lehet alakítani: koptatott festés, fémek – legyen az patinás réz vagy „rozsdás” vas –, valamint a kopás nyomaival rendelkező fa. Egy kis rozsda, egy kis patina vagy egy kis hámló festék – és a készen is van a tökéletes vintage függőlámpa, amelyhez leginkább a régi Edison izzókra hajazó filament égők passzolnak. Színét tekintve egy vintage állólámpa vagy vintage mennyezeti lámpa leginkább fekete vagy fehér. Tökéletesen passzolnak ezek a lámpák az ipari stílushoz, vagy egy bohókás, boho-chic jellegű belső térbe.

Alkalmazási területük a lakás összes helyisége – a nappalitól a fürdőszobáig, a konyhán és az étkezőn át a külső terekig.

 

A Netlámpa kínálatában megtalálható a Ledvance által gyártott, kiváló minőségű vintage fali lámpa éppúgy, mint a vintage csillár vagy függőlámpa. A Ledvance a világ egyik vezető világítástechnikai gyártója, több mint 120 országban forgalmazza led fényforrásait, intelligens, hálózati Smart Home és épületfelügyeleti megoldásait.  Kiváló minőségű, stílusos termékei minden lakásba, kávézóba, irodába életet visznek. Válassza ki Ön is a legmegfelelőbbet és dobja fel otthonát a Ledvance minőségi vintage lámpáival.