Okos / smart lámpatest

Okos / smart lámpatest

1
1,2(71 termék)
-- Ft
TRIO R65006000 Fara 32W 3100lm 3000 - 5500K fehér mennyezeti lámpatest
-- Ft
TRIO 850010432 Gemini fekete 4-es mennyezeti spot lámpa
-- Ft
TRIO 850010332 Gemini fekete 3-as mennyezeti spot lámpa
-- Ft
TRIO 850010431 Gemini fehér 4-es mennyezeti spot lámpa
-- Ft
TRIO 850010232 Gemini fekete 2-es mennyezeti spot lámpa
-- Ft
TRIO 850010331 Gemini fehér 3-as mennyezeti spot lámpa
-- Ft
TRIO 850010131 Gemini fehér 1-es fali spot lámpa
-- Ft
TRIO 850010231 Gemini fehér 2-es mennyezeti spot lámpa
1
1,2(71 termék)

A LED világítás új generációja

Akiknek a hagyományos LED világítás adta lehetőségek már nem elegendők, az okos LED lámpák kényelmi funkcióiknak köszönhetően remek alternatívát kínálnak. Az asztali LED lámpa, a LED mennyezeti lámpa intelligens változatai ugyanakkor azok számára is jó opciót jelenthetnek, akik érdeklődnek ugyan az okosotthon megoldások iránt, de nem biztosak benne, hol is kezdjenek neki. Az összefoglalóan okosvilágítás vagy okos lámpa néven kapható termékek azonban nagyon egyszerűen használhatók, mindössze egy mobiltelefon és internetkapcsolat elegendő ahhoz, hogy a kényelmi lehetőségeiket könnyen kihasználhassuk. A világítás egyébként is kulcsfontosságú, ha a térből a legtöbbet szeretnénk kihozni, tehát a lakás megfelelő pontján elhelyezve még a legegyszerűbb termék, például egy intelligens színváltós lámpa, vagy ledes asztali lámpa is nagy segítségünkre lehet az otthoni környezet változatosabbá, esztétikusabbá tételében.

Okos lámpa: egyszerű használat, komplex funkciók

A smart, vagyis internetre csatlakoztatható lámpatestek remek kiindulópontot jelentenek azok számára, akik még nem rendelkeznek intelligens otthoni rendszerekkel. A legtöbb eszköz telefonra vagy tabletre letölthető internetes alkalmazással irányítható, bár sok esetben a hagyományos, gombokkal vagy villanykapcsolóval, esetleg távirányítóval történő vezérlés lehetősége is adott. Az applikáció lehetővé teszi a smart lámpák legjobb funkcióinak elérését: az időzítést, a színek, a színhőmérséklet, a fényerő vezérlését, különböző mintázatok beállítását. Ezekhez az egyszerűbb eszközökhöz nincs szükség egyéb, speciális hardver használatára. A legtöbb okoseszközhöz hasonlóan azonban a smart lámpatestek is számos olyan funkcióval rendelkeznek, amelyek csak akkor érhetők el, ha egy központi vezérlőegységhez csatlakoznak. Ez az úgynevezett „hub” biztosítja az internetre csatlakozó eszközök – hangszórók, termosztátok, kamerák – egyetlen központból történő irányítását, továbbá az eszközök működésének összehangolását. Például az Amazon Alexa vagy a Google Assistant lehetővé teszi, hogy az okosotthon eszközöket a hangunkkal irányítsuk (ha elhangzik az a mondat, hogy „Alexa, kapcsold be a világítást a hálószobában”, Alexa anélkül teszi ezt meg, hogy a telefonunkhoz hozzá kellene nyúlnunk, vagy az ágyból ki kellene szállnunk).

Új játékosok az okos világítás piacán

Az okos világítás eszközeinek piaca az utóbbi években rohamosan bővült, így nemcsak a termékek adta lehetőségek bővültek, de az árak is csökkentek azáltal, hogy számos új versenyző jelent meg remek termékekkel a piacon. Vagyis az okos mennyezeti lámpa, a dimmelhető LED panel, az asztali LED lámpa, az éjjeli lámpa intelligens változatai nemcsak a Philips vagy az Amazon kínálatban érhetők el, hanem mások, például a Ledvance vagy Xiaomi termékei között is megtalálhatók – remek ár-érték arány mellett.

Ledvance: high-tech életérzés

A német gyártó Zigbee, Bluetooth és WiFi alapú termékeket egyaránt kínál, azonban az utóbbi kategória a legnépszerűbb. A Smart+ WiFi sorozat tagjai önmagukban is alkalmasak intelligens funkciók elérésére – tehát nem igényelnek extra hardvereket –, de természetesen a Google Home és Amazon Alexa rendszerbe is gond nélkül integrálhatók, vagyis hang alapú utasításokkal is irányíthatók. 2,4 Ghz-es WiFi-frekvencián kommunikálnak, iOS és Android rendszerű okostelefonokkal egyaránt kompatibilisek. A Ledvance termékekhez tartozó applikáció lehetővé teszi nemcsak a fényerő, a színhőmérsékelt, a kontraszt beállítását, hanem a lámpatestek csoportba rendezését, a legkülönfélébb automatizmusok beállítását is – például a lámpa által leadott fényerő nap járásához, vagy a felhasználó biológiai ritmusához igazítását. Természetesen különböző sémák elérését is lehetővé teszi, tehát ha a kedvünk úgy tartja, filmnézéshez, ha úgy, munkavégzéshez is beállíthatunk megfelelő fényviszonyokat. A mennyezeti lámpákhoz gyakran távirányító is tartozik, vagyis nem csak telefonnal irányíthatók, ez pedig különösen jól jöhet, ha több személy tartózkodik a szobában/konyhában, így nem kell az esetleg egymást összezavaró telefonok miatt sem aggódni. Lágy fények ébredéshez, erős, hideg fények munkavégzéshez, halványak lefekvés előtt – a Ledvance mindent tud, ami egy okos lámpatesttől elvárható, viszont lényegesen olcsóbb, mint a versenytársak hasonló tudású termékei.

Yeelight: megbízható minőség megfizethető áron

A Xiaomi Yeelight sorozat eszközei szintén nagyon népszerűek – az ötven millió eladott termék nem a véletlennek köszönhető. A lámpák önmagukban és okosotthon rendszerek – Google Assistant, Amazon Alexa, Apple HomeKit – részeként is jól használhatók. A Yeelight applikáció segítségével könnyen beállítható a kívánatos fényerősség, a színhőmérséklet, és a legtöbb, intelligens eszközöktől elvárható automatikus funkció, szolgáltatás (időzítés, az eszközök csoportba rendezése stb). Remek formatervezés, kiemelkedő dizájn jellemzi a termékeket, és még a legegyszerűbb lámpa is 16 millió szín közül teszi lehetővé a választást, tehát azoknak, akik szeretnék kipróbálni az intelligens világítás lehetőségeit, a távol-keleti gyártó termékei jó alapot adnak. A Yeelight termékei elsősorban mint asztali led lámpa jelentenek jó alternatívát, de számos okos mennyezeti lámpa is elérhető a gyártó kínálatában. Bár az igazán komoly, profi lehetőségeket nélkülözik a termékek, viszont már néhány tízezer forintért cserébe megkaphatók.

Okos világítás: elegáns, egyedi stílus az Ön otthonában is

A Netlámpa kínálatában természetesen nemcsak a Yeelight vagy a Ledvance termékei között válogathat: a SpectrumLED, a Trio, a Nitebird és több más márka eszközeit is jó áron, nagy választékban megtalálja. Akár egy okos LED mennyezeti lámpa, akár egy intelligens színváltós lámpa, akár egy dimmelhető LED panel, akár egy ledes asztali lámpa, vagy egy okos mennyezeti lámpa az, amire szüksége van, az áruházunk által kínált LED lámpák között könnyen rábukkanhat az igazira, ne is keresgéljen tovább!