Mobil éjszakai lámpa

Mobil éjszakai lámpa

1
1(8 termék)
1
1(8 termék)

Egy hordozható LED lámpa mindig ott világít, ahol szükség van rá

 

Egy hordozható LED lámpa – legyen az elemmel működő asztali LED lámpa vagy egy vezeték nélküli éjjeli lámpa – tulajdonképpen nem más, mint a petróleumlámpa, zseblámpa vagy viharlámpa modern változata.

 

A világítóeszközök mobilizálása örök emberi igény, hiszen szép számmal adódhatnak olyan helyzetek, amikor az éjszakai sötétségben is mozognunk és tájékozódnunk kell.  Régen ezt a problémát próbálták orvosolni például a viharlámpa vagy a lámpás segítségével, ahol is az üveg megvédte a gyertyalángot attól, hogy a huzat könnyedén elolthassa. Később ugyanezt a célt szolgálta a petróleumlámpa vagy a zseblámpa. A fent felsorolt világítótestekben az a fő közös pont, hogy mindegyik könnyen felkapható és áthelyezhető, egyszerűen magunkkal tudjuk vinni, ha szükséges. A nehézséget a használatukban az jelentette, hogy egyik eszköz sem bírta túl sokáig szuflával.

 

A mozgás szabadsága

 

A LED technológia elterjedése óta sem a mobilitás, sem a tartósság nem probléma többé. Mint tudjuk, a ledek rendkívül energiatakarékosak, kis fogyasztásúak. Épp e tulajdonságuk miatt olyan sokoldalúan használhatók. Hiszen nem feltétlenül szükséges elektromos hálózatra csatlakoztatni őket, kis fogyasztásuk miatt bármilyen elemről vagy akkumulátorról is sokáig működnek feltöltés nélkül. Nem véletlenül oly nagyon népszerű az elemes tápegységgel működő fényfüzér, asztali led lámpa vagy a vezeték nélküli éjjeli lámpa.

Minél kisebb fényerővel világít egy fényforrás, értelemszerűen annál kevesebb energiát fogyaszt. Épp ezért „a leghosszabban világító hordozható lámpa” kategória győztese mindenképp a vezeték nélküli éjjeli lámpa lenne.

 

Szándékolt „gyengeség”

 

Az éjszakai fény vagy éjjeli lámpa az a fajta világítótest, amelynek halvány fénye segít éjszaka tájékozódnunk a sötétben.

Szándékosan csak gyenge fény kibocsátására képesek, ami viszont még így is elegendő a sötétben való eligazodáshoz. Ilyen körülmények között ugyanis erősen kitágulnak pupilláink, ezért már minimális fény is elegendő ahhoz, hogy megkülönböztessük a tárgyakat. Vörös színű fényben még jobban látunk, mint más színek esetében.

Az éjjeli lámpa alapvetően kétféle funkciót tölt be. Segíti a sötétben való közlekedést és csökkentheti a sötétségtől való félelmet. Gyakori alkalmazási területük a hálószoba és a gyerekszoba.

 

„Szörnyűző” segítség a technikától

 

A gyerekek gyakran félnek a sötétben, és ez akadályozza őket az elalvásban, pedig a megfelelő alvásmennyiség nagyon fontos. A nyugodt, pihentető alvás érdekében azonban a hálószobában vagy a gyerekszobában a lehető legsötétebbnek kellene lennie, ugyanis a szervezet csak ekkor tud elegendő melatonint (alváshormont) termelni. A fény megnehezíti az elalvást, lerövidíti az alvási időt, rontja az alvás minőségét és megnehezíti az ébredést is. A tökéletes megoldás az éjszakai lámpa, amely elég erős ahhoz, hogy harcoljon a szörnyekkel, ugyanakkor elég sötét a jó éjszakai alváshoz.

A sötétségtől való félelem leküzdése mellett praktikus okai is lehetnek annak, ha valaki éjjel fényt használ. Sokan éjszaka is felébrednek, WC-re mennek, isznak pár korty vizet, vagy rápillantanak alvó családtagjaikra. Nekik is nagy segítség, és a baleseteket, elbotlásokat is megelőzi, ha nem kell a sötétben botorkálniuk vagy felkapcsolniuk a központi világítást, ami a szükségesnél éberebbé teszi őket és családtagjaikat is.

 

Ilyen esetekben tesz jó szolgálatot egy hordozható LED lámpa, amit magunkkal vihetünk, és csak akkor és csak ott világít, ahol épp szükség van rá. A hordozható LED lámpa nem más, mint egy asztali LED lámpa, amit kifejezetten arra terveztek, hogy könnyen felkaphassuk és magunkkal vihessük. Jellemzőjük a stabil, masszív forma – vagyis jó a súlyeloszlásuk, stabilan megállnak, nem könnyen billennek fel – valamint a hordozásra alkalmas fül vagy fogantyú, ami elősegíti a mobilitást, hordozhatóságot.

 

Ilyen lámpákat bőségesen találhat a Netlámpa kínálatában, tekintse meg választékunkat.