Akkumulátoros reflektor

Akkumulátoros reflektor

1
1(28 termék)
-- Ft
AEG BLL 12C 12 V lámpa
AEG BLL 12C 12 V lámpa
Rendelhető
9.999 Ft
-- Ft
AEG BTL18-0 18 V LED lámpa
AEG BTL18-0 18 V LED lámpa
Rendelhető
29.999 Ft
-- Ft
Emos P2311 300lm akkumulátoros LED lámpa
-- Ft
Emos P4113 700lm COB LED munkalámpa
-- Ft
Emos P2312 750lm akkumulátoros LED lámpa
-- Ft
Emos P4112 350lm COB LED munkalámpa
-- Ft
Emos P4205 230V/5W 5m LED szerelőlámpa
-- Ft
Emos P4203 230V/60W IP20 5m szerelőlámpa
-- Ft
AEG BFL18-0 18 V függeszthető lámpa
1
1(28 termék)

Az akkumulátoros lámpa vagy LED reflektor hasznossága

Az akkumulátoros lámpa „életmentő” lehet olyan helyzetekben, amikor vezetékes áram és konnektorok nélkül kell megoldanunk a világítás biztosítását. Vannak olyan esetek, amikor elég egy egyszerű zseblámpa, vagy akár az okostelefon zseblámpa funkciójának rövidtávú használata, azonban ez nem mindig elegendő. Ha kempingezünk, sátrazunk, vagy éjszakai horgászatra megyünk, esetleg munka miatt van szükség nagyobb területen erősebb fényre, akkor egy akkus reflektor használatával jobban járunk. Ezeknek egyik legkeresettebb típusa manapság a LED reflektor. A leginkább munkalámpa vagy kézi reflektor néven ismert termék ideális eszköze a villanyszerelőknek, a vízvezeték-szerelőknek, a kőműveseknek, a burkolóknak és minden olyan szakembernek, akinek a munkájához fontos a fény, ám nem mindig van lehetősége vezetékes áramot használni a világításhoz. A kézi reflektor legnagyobb előnye hordozhatóságában rejlik: magunkkal vihetjük az építkezésre, a műhelybe, a padlásra vagy kempingezésre. A másik kedvező tulajdonsága, hogy viszonylag nagy területet képes jelentős fényerővel bevilágítani. A reflektor lámpa kis mérete és alacsony súlya lehetővé teszi a könnyű szállítást – akkor is magunkkal tudjuk vinni, ha éjszakába nyúló gyalogtúrára indulunk, hiszen a kis méret, az összecsukható vagy behajtható lábak és állványok lehetővé teszik, hogy akár a hátizsákunkba téve vigyük magunkkal. Súlya nem jelentős, ritkán haladja meg a 2 kilogrammot. A legtöbb akkumulátoros lámpa úgy lett kialakítva, hogy víz- és ütésgátló legyen, vagyis remekül bírják a strapát, ami hatalmas előnyt jelent kültéri használat során, ahol a lámpa is ki van téve az időjárás viszontagságainak, sőt akár különféle fizikai hatásoknak is. Ezenfelül némelyik modell csúszásgátló gumibevonattal, a fogantyú pedig ergonomikus, puha markolattal is el van látva. Típusonként különféle rögzítési és felfüggesztési lehetőségek vannak, s több terméknél a fényerő-szabályozási lehetőség is biztosított. A modernebb készülékek jelzik az akkumulátor töltöttségi szintjét is.

Választási lehetőségek

Vásárlás során fontos figyelembe venni az akkumulátor várható üzemidejét, a fényerő-szabályozási lehetőségeket, a termék méretét és súlyát, illetve attól függően, hogy milyen területen használjuk, a színhőmérséklet paraméterei is fontos információt szolgáltathatnak. Míg túrázás esetén ideálisabb lehet egy kisebb modell, akár valamivel gyengébb fényerővel vagy kevesebb beállítási lehetőséggel, bizonyos munkálatok során elengedhetetlen lehet a magasabb fényerő, illetve annak szabályozási lehetőségei; de akár a fogyasztás is lehet fontos szempont.

Miért LED?

Mint már szó volt róla, a reflektor lámpák modern, 21. századi generációját a LED reflektor jelenti, amelyet „akkumulátoros LED reflektor” vagy „akkumulátoros LED munkalámpa” néven is szoktak emlegetni. Lámpatípustól és funkciótól függetlenül elmondható, hogy egy LED technológiával működő fényforrás több szempontból is magasabb minőséget és energiahatékonyabb megoldást képviselhet, mint a hagyományos társa. A LED lámpa ugyanis jóval kevesebb energiát fogyaszt, és összehasonlíthatatlanul hosszabb élettartammal rendelkezik. Előnye még, hogy a LED fénye nem vibrál, ezáltal tartós használta mellett sem fárad el, vagy fájdul meg tőle a szemünk. A legtöbb LED reflektor fényerő-szabályozási lehetőséget is kínál, amellyel – ha a tevékenység és a külső fényviszonyok megengedik – akár még tovább csökkenthetjük az amúgy is kedvező energiafelhasználást.

Nem kell tehát kétségbeesni, ha nem áll rendelkezésünkre közvetlen áramforrás, vagy túl bonyolult a hálózati betáplálás biztosítása. Legyen szó felújításról, építkezésről, szabadtéri rendezvényről vagy bármilyen hasonló programról, tevékenységről, az akkumulátoros lámpa kiváló megoldást jelenthet a világítás megoldására. Mivel igényeink, preferenciáink is különbözőek lehetnek, többféle méretben, más-más fényerővel, különféle kiegészítő funkciókkal és egyéb paraméterekkel vásárolhatók meg a munkalámpák. Így akár a hétvégi éjszakai horgászathoz, akár villanyszereléshez keresünk megfelelő reflektorlámpát, könnyedén megtalálhatjuk az elvárásainkhoz leginkább passzoló modellt.