Függesztett húzós lámpa

Függesztett húzós lámpa

1
1(24 termék)
-- Ft
TRIO R32421132 Smash 18W 1800lm 3000+4000+5000+6500K fekete függesztett lámpatest
-- Ft
TRIO R32421107 Smash 18W 1800lm 3000+4000+5000+6500K nikkel függesztett lámpatest
-- Ft
TRIO 375310507 Trajan 42W 4000lm 2700K - 5000K nikkel függesztett lámpatest
-- Ft
TRIO 375310508 Trajan 42W 4000lm 2700K - 5000K sárgaréz függesztett lámpatest
-- Ft
TRIO 306700732 Cross 28W fekete függesztett lámpatest
-- Ft
TRIO 305400411 Garda 28W nikkel függesztett lámpatest
-- Ft
TRIO 305400441 Garda 28W nikkel függesztett lámpatest
-- Ft
TRIO 305400401 Garda 28W nikkel függesztett lámpatest
-- Ft
TRIO 301700108 Viola 60W sárgaréz függesztett lámpatest
-- Ft
TRIO 301700107 Viola 60W nikkel függesztett lámpatest
-- Ft
TRIO 305400479 Garda arany 4-es függő mennyezeti lámpa
1
1(24 termék)

Egy állítható mennyezeti lámpa mellett mindig optimálisak a fényviszonyok

A függőlámpa egyik sajátos altípusa az állítható mennyezeti lámpa, aminek segítségével mindig a változó körülményekhez optimalizálhatjuk a megvilágítást.

A függesztett mennyezeti lámpa alap típusának jellegzetessége, hogy bizonyos értékek között állítható a lámpatest belógása. A lámpák kialakítása lehetőséget biztosít arra, hogy egy kis csavar segítségével szabályozhassuk a fényforrást tartó kábel hosszát, ezáltal a világítótest magasságát. Ez a csekélységnek tűnő állíthatóság adja a függőlámpa különlegességét, mert a fényforrás magasságának módosításával a világítás minősége (az összpontosított fényártól a finom hangulatvilágításig) is szabadon változtatható. A hagyományos függőlámpáknál a beállított magasság csak a lámpa leszerelésével, majd újra felszerelésével módosítható. Léteznek azonban olyan függesztékek is, ahol a magasság könnyedén, bármikor változtatható, a lámpatest leszerelése nélkül.

Miért van erre szükség?

Az állítható magasságú függesztékek gondoskodnak arról, hogy a megvilágítás mindig optimális legyen. Különösen előnyösek például kihúzható asztaloknál az étkezőben vagy a konyhában, mivel az állíthatóság mindig optimális megvilágítást biztosít. Így a fény mindig pontosan alkalmazkodik a változó igényekhez. Ha az étkezőasztalt megvilágító függő lámpa magassága állítható, akkor sokkal rugalmasabban használhatjuk az asztalt. Az ott végzett különböző tevékenységek, mint például az olvasás, házi feladat írása vagy a kézműves tevékenység is eltérő fényviszonyokat igényelhet. Ezért rendkívül előnyös, ha az étkezőasztal feletti vagy konyhai függeszték helyzete egy húzószerkezettel pontosan beállítható. Ha a legnagyobb központi fényt szeretnénk a helyiségbe, akkor a lámpát felfelé toljuk. Ha inkább helyi, erős megvilágításra van szükségünk, akkor lefelé húzzuk.

Hogy működik?

Az állítható mennyezeti lámpa mechanikája többféle elven működhet. Az ellensúllyal szerelt modelleknél a beállítási folyamat nagyon egyszerű. A funkcionális, látható alkatrészeknek (csiga, nehezék, csavarok, zsinór) köszönhetően ez a fajta lámpa jellegzetesen indusztriális, esetleg antik stílusú, ezáltal loft jellegű, ipari stílusú, vagy angolos, vidéki stílusú környezetbe illik a legjobban. Kellemes, egyedi megjelenésének köszönhetően nemcsak lakásokban, de éttermekben, pincehelyiségekben, szórakozóhelyeken is találkozhatunk csigás lámpákkal.

Léteznek teleszkópos karokkal vagy ollószerű mechanizmussal felszerelt lámpák is, azonban legtöbbjük rejtett, nem látható húzószerkezettel rendelkezik, ami sokkal változatosabb stílusbeli kialakítást tesz lehetővé, mert nem kell alkalmazkodni a nem elrejthető mechanikus alkatrészek látványához.

Sokféle környezetbe illik

A világos, funkcionális geometriai formák és a játékos, könnyed design a két leggyakoribb szerkezeti megközelítés. E két, sokféle stílusú környezethez alkalmazkodó irányvonalnak köszönhetően az állítható magasságú függesztékek szinte bármely stílusú környezetbe jól illeszkednek.

A tervezési szabadság, formai változatosság különösen nagy, ha a függő lámpa több burával, ággal rendelkezik. A legtöbb esetben elegendő egy 2 vagy 3 lámpával rendelkező modell, de vannak 8 vagy több világítótesttel rendelkező változatok is.

A leggyakrabban felhasznált anyagok a sárgaréz, króm, alumínium, üveg, műanyag stb. Szín tekintetében igen népszerű a fekete vagy a fémes árnyalat. Természetesen a sima és polírozott felületek között is lehet választani.

A Netlámpa kínálatában a függesztett húzós lámpa kategóriában megtalálhatja a német TRIO lámpagyártó cég kiváló minőségű modelljeit is. Tervezőik egyik legfontosabb célja, hogy lámpáikkal az otthoni megvilágítás ne legyen megszokott, unalmas és sablonos. Minden termékük egyedi tervezésű, ötletes megoldásokkal, ennek köszönhetően lámpáikra még évtizedek múltán is örömmel tud nézni a tulajdonosa. Mivel minőségben is kifogástalanok, ezért a tartóssággal sem lehet probléma, a gondos tervezésnek köszönhetően pedig a megfelelő stílusú enteriőrbe helyezve pontosan illeszkedik a berendezéshez; ez pedig profizmust és harmóniát ad a lakásnak.