Okos smart led

Okos smart led

1
1,2(56 termék)
-- Ft
Hama GU10 5,5W okos Wifi LED izzó
1
1,2(56 termék)

Okosizzó az otthonokba – Osram minőségben

Az izzónak, függetlenül attól, hogy hagyományos vagy okosizzó, elsősorban egyszerűnek kell lennie – szerencsére az is mind. Akár Osram, akár Ledvance, akár más gyártó terméke mellett döntünk, nincs más dolgunk, mint becsavarni a megfelelő méretű foglalatba az izzót, párosítani az okostelefonnal és kész is vagyunk: soha többé nem kell bukdácsolnunk a sötétben, vagy keresgélnünk a homályban a villanykapcsolót. Az okos RGB LED izzó lehetővé teszi a színek, a dimmelhető okosizzó a fényerősség beállítását. Ez a két funkció a legtöbb esetben egy termékben megtalálható – és ha ennyit tudunk, szinte mindent tudunk, valójában Edison korában sem lett volna egyszerűbb a dolgunk. Persze, nem mindegyik izzó egyforma, azonban az apró különbségek nem annyira jelentősek. Az okosizzó tehát egyszerű, mégis nagyszerű lehetőséget kínál az otthoni világítás okossá tételére – szinte lehetetlenség tévedni vele.

Örök fény – új megvilágításban

Az okos izzó azok számára ideális, akik a világítási rendszerüket szeretnék kényelmessé tenni anélkül, hogy a vezetékezéssel bajlódniuk kellene. A smart izzóval nem kell mást tenni, mint becsavarni a foglalatba, majd végrehajtani néhány koppintással az okostelefon és az izzó közötti kapcsolat beállítását. Falba épített lámpatestekkel és asztali-vagy állólámpákba csavarva is működnek, többféle méretben kaphatók, kültéri és beltéri használatra egyaránt alkalmasak. A legtöbb smart izzó ledes technológián alapul, tehát a LED adta előnyöket, az energiatakarékosságot, a környezetbarátságot, a vibrációmentességet és a hosszú élettartamot ugyanúgy biztosítják ezek a megoldások, mint a nem okos társaik.

Kényelem és stílus

Amikor csak azért kell felállnunk a kényelmes fotelből, vagy felkelnünk az ágyból, hogy megnyomjuk a villanykapcsolót, az ritkán szórakoztató (akár még nehéz is lehet a mozgásukban korlátozottak számára). Az intelligens izzók segítségével azonban egyszerűen lekapcsolható a földszinti világítás, ha már ágyba bújtunk az emeleten – vagy egy másik kontinensen lévő szállodai szobában. Ha több intelligens izzóval rendelkezünk, csoportokba rendezhetjük őket, így nem kell külön-külön vacakolni az izzók állítgatásával, hanem egyszerre, egy mozdulattal le- vagy felkapcsolhatjuk a világítást az egész helyiségben vagy emeleten.

Praktikum és hatékonyság

Az intelligens izzók működése könnyen szabályozható az izzókhoz tartozó telefonos alkalmazás segítségével. Ezek lehetővé teszik az ütemezést, így a napi ritmusunk szerint beállíthatjuk, mikor kapcsoljanak fel vagy le az izzók. Ha szorgalmasan használjuk, ez a funkció természetesen nemcsak a kényelmet, hanem az energiával való takarékoskodást is szolgálja – ha senki sincs a szobában, és nem kell égnie a villanynak, nyilván pénzt takaríthatunk meg, ha lekapcsoljuk. Az intelligens izzók azonban kezdetben többe kerülnek – néha sokkal többe – mint egy-egy hagyományos izzó, ezért lehet, hogy néhányunk számára az idő múlásával elért költségmegtakarítás inkább szimbolikus lesz, mint tényleges.

Az intelligens izzók ütemezési és távvezérlési funkciója akkor is nagyon hasznos, ha huzamosabb ideig távol vagyunk az otthonunktól, és szeretnénk, hogy az illetékteleneknek erről sejtésük se legyen – vagyis az otthonlét, a mozgás szimulálását is rábízhatjuk a smart megoldásokban rejlő lehetőségekre.

Fontos megemlíteni, hogy a legtöbb intelligens termék használható nem okos, hagyományos izzóként is – vagyis a legtöbb okos LED izzó E27 vagy E14 foglalatba csavarva a villanykapcsoló segítségével a megszokott, klasszikus módon is kapcsolgatható.

Rózsás, lila, zöld, kék vagy sápadt?

A praktikus és kényelmes funkciók mellett az intelligens izzók legnagyobb előnye az, hogy nagyon szórakoztatóak. Ha lágyabb, meleg fényre vágyunk, hogy megkönnyítsük a reggeleket, könnyen beállíthatjuk akármelyik dimmelhető Ledvance, Xiaomi termék segítségével a megfelelő színhőmérsékletet és fényerőt. Ha szeretnénk pihentető hangulatot teremteni a vacsora utáni zenehallgatáshoz, vagy különleges megvilágítást az ünnepi alkalmakhoz, egy RGB led izzó segítségével bármilyen színárnyalatot beállíthatunk az RGB színkódok egyszerű variálgatásával. Vagyis a lakás stratégiai pontjain elhelyezett intelligens izzók az otthoni dekoráció szerves részét képezik – nem csupán az árnyékok elűzésére alkalmas eszközök.

Okos izzó: a jövő jelen ideje

A Netlámpa kínálatában a legismertebb márkák, az Osram, a Ledvance, a Xiaomi, a Realme termékei nagy választékban, remek áron kaphatók: okos RGB izzó, okos RGB LED izzó, okos LED izzó E27 foglalattal, dimmelhető LED izzó és még sok más – webáruházunk kiemelkedő energiahatékonyságú, különleges formatervezésű, időtálló kialakítású és szórakoztató megoldásokkal segít élménnyé varázsolni a mindennapokat.