Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
Fürdőszoba mennyezeti lámpa

Fürdőszoba mennyezeti lámpa

1
1(23 termék)
-- Ft
TRIO R62603000 Potz 50 cm átmérő, kristály hatású mennyezeti lámpa
-- Ft
TRIO R67831101 Pollux 12W 1100lm 3000K fehér mennyezeti lámpatest
-- Ft
TRIO 6801011-06 Condus 60W E27 króm mennyezeti lámpatest
-- Ft
TRIO 682410506 Bolsa 3W 310lm 3000K króm mennyezeti lámpatest
-- Ft
TRIO 659411806 Apart 18W 1600lm 3000K króm mennyezeti lámpatest
-- Ft
TRIO 659412406 Apart 24W 2100lm 3000K króm mennyezeti lámpatest
-- Ft
TRIO 659011887 Clarimo 18W 1600lm 3000K titán mennyezeti lámpatest
-- Ft
TRIO 6801011-01 CONDUS 1x E27 MAX 60W IP44 fehér mennyezeti lámpa
-- Ft
TRIO 659011801 CLARIMO incl. 1x SMD LED 18W 1x 1600lm 3000K mennyezeti lámpa
-- Ft
TRIO R62603001 Potz 50 cm átmérő mennyezeti lámpa
1
1(23 termék)

Fürdőszobai mennyezeti lámpa

A fürdőszobai mennyezeti lámpa „feladatköre” igen összetett. A fürdőszoba világítása már reggel fontos szerepet játszik az indulás előtti előkészületek során, este pedig a kikapcsolódáshoz is hozzájárulhat kellemes hangulatfény biztosításával. Ebben a helyiségben fontos, hogy a funkcionális fény és a hangulatvilágítás is tökéletes legyen, hiszen az itt végzett tevékenységek egy része (sminkelés, borotválkozás, frizurakészítés stb.) kiváló fényviszonyokat igényelnek, másrészt a fürdőszoba afféle privát wellnessként is működik, sokan a kádban vagy a zuhany alatt „relaxálnak” egy hosszú, fárasztó nap végén. A fürdőszobában általában a mennyezeti lámpa szolgáltatja az alapvilágítást, melyet ideális esetben más fényforrások, például fali lámpák és tükörlámpák egészítenek ki.  A fürdőszoba lámpa feladata ezért sokféle, s nemcsak összetett funkciójának köszönhetően, hanem a helyiség jellemzői miatt is. Ugyanis egy vizes helyiségben nem használható bármilyen világítótest, csak olyan, amely megfelelő IP védettséggel rendelkezik.

Biztonság – mit jelent az IP védettség?

Az IP védettség (Interational Protection Marking vagy Ingress Protection) jelentése: „Nemzetközi Védettségjelölés”, vagyis a víz és a szilárd testek elleni védettség szintjét jelenti – ebből az adatból tudhatjuk meg, hogy például az adott lámpatestet tehetjük-e vizes helyiségbe, van-e védettsége pára és felfröccsenő víz ellen, illetve, hogy milyen mértékű ez a védelem. A jelölés az IP előtagból és két számból áll, melyből az első számjegy a szilárd testekkel szembeni védelmet jelöli, a második pedig a víz elleni védettséget. (Amennyiben a jelölés helyett egy X-szel találkozunk, az a védettségi teszt hiányát jelöli.) Ez alapján pl. egy IP44 besorolású lámpatest megfelelő védettséggel rendelkezik apró, szilárd tárgyak és bármely irányból érkező, felfröccsenő víz ellen: egy ilyen fényforrás akár fürdőszobába vagy kültérre is kifejezetten megfelel, és biztonságosan alkalmazható. Nagyon fontos, hogy a fürdőszobában csak olyan lámpatestet használjunk, amely megfelelő védelemmel rendelkezik pára és víz ellen!

Forma és design

Örökzöld klasszikus a helyiség közepén elhelyezett fürdőszobai mennyezeti lámpa, amely lekerekített, üvegből vagy műanyagból készült lámpabúrával rendelkezik. Azonban a választék ma már jóval szélesebb, kedvünkre válogathatunk a különféle formák és színárnyalatok közül. A legtöbb fürdőszobában a fehér, az ezüst és a króm különböző árnyalatai dominálnak, hiszen ezek optikailag tisztább és ragyogóbb hatást eredményeznek. De bármilyen stílusú a fürdőszobánk, nem fog gondot okozni a megfelelő fürdőszobai lámpa felkutatása.

A megfelelő világítási koncepció

Bármilyen fürdőszobai mennyezeti lámpa mellett tesszük le a voksunkat, ügyeljünk arra, hogy a fürdőszobában – ahogy bármely más helyiségben is – a fő- és kiegészítő világítás egymással összhangban legyen! Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a fürdő összetett funkciója miatt kiemelt figyelmet kell fordítani arra, hogy a fényerő szabályozható legyen, hiszen nem ugyanazokra a fényviszonyokra van szükség borotválkozás vagy sminkelés, illetve esti fürdőzés esetén! Ugyanez vonatkozik a színhőmérsékletre – a nagy precizitást igénylő tevékenységekhez hideg fehér fényre van szükség, ám kikapcsolódni meleg fehér világítás mellett tudunk. Ma már sokféle alternatíva van arra, hogy egyazon helyiségben többféle fényerő és színhőmérséklet elérhető legyen – például ügyesen lehet játszani az alapvilágítás és a kiegészítő fények összehangolásával. Egy mennyezeti lámpa mellé felszerelhetünk LED szalagokat a mosdó feletti tükör oldalaira, vagy elhelyezhetünk fali lámpákat, spotokat a két oldalán – a lehetőségeknek csak a képzeletünk szab határt.

LED a fürdőszobában is

Ha nemcsak biztonságos, hanem költséghatékony, környezetkímélő és energiatakarékos világításra vágyunk, a megoldás a fürdőszobai mennyezeti LED lámpa. Egy LED-es fényforrás jóval kevesebbet fogyaszt, és összehasonlíthatatlanul hosszabb élettartammal rendelkezik, mint egy hagyományos, halogén izzós lámpatest. Ráadásul a LED fény nem vibrál, ezzel kíméli a szemünket.