Csiptetős spot lámpa

Csiptetős spot lámpa

1
1(16 termék)
1
1(16 termék)

Csiptetős lámpa – irányítható fény, modern design

A csiptetős lámpa vagy csiptethetős lámpa egy innovatív, modern lámpatest, mely többféle kivitelben kapható, és számos területen használható. Több típusa is létezik, azonban közös jellemzőjük ezeknek a csíptetős lámpáknak, hogy a lámpa rugalmas karral rendelkezik, amely állítható – ennek köszönhetően a fény iránya kiválóan szabályozható, beállítható. Mivel megjelenése trendi, és sokféle helyiség enteriőrjéhez illeszkedhet, használhatjuk a nappaliban, dolgozószobában, a hálószobában, de még akar műhelyekben, kézműves helyiségekben is kihasználhatjuk kedvező tulajdonságait. Spot lámpa, csiptetős LED lámpa vagy csiptetős olvasólámpa – bármely kategóriában könnyedén megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb modellt, hiszen a választék meglepően nagy. Sőt, olyan különleges termékeket is beszerezhetünk, mint például a könyvre csiptethető olvasólámpa vagy a nagyító funkcióval rendelkező csíptetős lámpa.

A modellek közös jellemzője, hogy az izzótartó és a bura (árnyékoló) rögzítve van egy karhoz, amely állítható, így lehetővé válik a fény nagyon precíz beállítása pontosan oda, ahol szükség van rá. Olyan csiptetős lámpa is létezik, amelynek a karja rugalmas, ezáltal a világítást szabadon állíthatjuk vízszintes és függőleges irányban egyaránt.

A csíptetős lámpák az asztal, íróasztal, lebegő polc vagy fejtámla széléhez rögzíthetők, hogy megvilágítsák a területet anélkül, hogy helyet kellene biztosítani számukra, vagyis a fény irányíthatósága mellett a helytakarékosság a másik fontos előnyük.

A csiptetős lámpa típusai, felhasználási területük

Műhelyekben, munkaállomásokon, mérnökök dolgozószobájában, de akár egyszerű irodákban is előszeretettel használják azt az „építész stílusú” lámpatestet, melynek teste csuklószerű elemekből áll, s mindegyik csukló mentén a lámpatest dönthető, állítható, így a fény kiválóan irányítható. A kategória legtöbb termékétől eltérően nem csíptető segítségével rögzíthető, hanem a lámpa alsó részén lévő kis szerkezet satuszerűen közrefogja az asztallapot vagy egyéb felületet, így a rögzítés stabil, ám a szerkezet többi eleme forgatható, emelhető, süllyeszthető, a lámpafej bármilyen irányba elfordítható.

Ma már elérhető az éjjelilámpa, illetve olvasólámpa csíptetős változatban is. Egyes modellek hattyúnyakra emlékeztető, finom formájukkal kiválóan alkalmasak arra, hogy harmonizálva a helyiségek stílusával nappaliban vagy hálószobán kapjanak helyet, ahol a funkció mellett nagy hangsúlyt kap a design is. Ha pedig arra vágyunk, hogy olvasás közben célzottan a könyv oldalai legyenek megvilágítva, könyvre csiptethető olvasólámpa a megoldás.

Spot lámpa is létezik csíptetős lámpa termékkategórián belül. Ha egy olyan sötét sarkot kell megvilágosítani, esetleg fénnyel kiemelni, ahol nincs hely egy asztali vagy állólámpa számára, akkor ez a termék egy nagyon különleges, kreatív opció lehet, mint fényforrás. Ez a lámpa általában beépített LED izzóval rendelkezik, és fel-le billenthető vagy körbeforgatható, vagyis a fény szabályozható, irányítható.

Ha a munkához, tevékenységhez nem csupán direkt fényre van szükségünk, hanem az is segítené munkánkat, ha feladatunk tárgyát nagyobb méretben látnánk, akkor egy nagyító funkcióval is rendelkező csiptethető lámpára van szükségünk. Egy ilyen modell jó szolgálatot tehet gyárak munkaasztalain, kreatív műhelyekben, vagy minden olyan szakember számára, akinek kis méretű tárgyakkal kell precízen dolgozni.

Éljünk a LED előnyeivel!

A legtöbb lámpatest ma már LED izzóval kerül forgalomba. A LED technológia előnyeit egyre többen ismerik, s nem véletlenül cserélik le egyre több háztartásban a hagyományos halogén izzókat LED-re. Energia- és költséghatékonyság, élettartam, valamint környezetvédelmi szempontok alapján is a LED jóval kedvezőbb világítási lehetőséget kínál, ráadásul a fénye nem vibrál, így kevésbé fárasztja a szemet, mint például a hagyományos fénycsövek.