Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
Asztali lámpák

Asztali lámpák

1
1,2,3,4,5...(324 termék)
-- Ft
TRIO R52431193 Boa asztali lámpa
-- Ft
Emos Z7598 Bella asztali LED lámpa
-- Ft
TRIO R50381101 Vento asztali lámpa
-- Ft
TRIO R52721115 Cobra zöld asztali lámpa
-- Ft
TRIO R52721187 Cobra titán asztali lámpa
-- Ft
TRIO R52721101 Cobra fehér asztali lámpa
-- Ft
TRIO R50631079 Luxor 24 cm átmérő, fekete asztali lámpa
-- Ft
TRIO 503800161 Birte szürke asztali lámpa
-- Ft
TRIO R50451002 Tweety fekete asztali lámpa
-- Ft
EMOS Z7614 JAMES LED asztali lámpa
-- Ft
EMOS Z7613 SIMON LED asztali lámpa
-- Ft
TRIO R55230101 Star 30,5 cm USB asztali lámpa
-- Ft
TRIO R55210101 Heart 30,5 cm USB asztali lámpa
-- Ft
TRIO R50231011 Dosy szürke asztali lámpa
-- Ft
TRIO R50231015 Dosy zöld asztali lámpa
-- Ft
TRIO R52251106 Ringo 15,3 cm átmérő asztali lámpa
-- Ft
TRIO R52221106 John 20,7 cm asztali lámpa
-- Ft
TRIO R53430001 Sirius asztali lámpa
TRIO R53430001
Raktáron
2.649 Ft
-- Ft
TRIO R52631106 Bulb asztali lámpa
-- Ft
TRIO R52481106 Globe asztali lámpa
-- Ft
TRIO R52641106 Smiley asztali lámpa
-- Ft
TRIO R52471106 Ball asztali lámpa
-- Ft
TRIO R52511106 Home asztali lámpa
-- Ft
TRIO R52521106 Love asztali lámpa
-- Ft
TRIO R52491106 Karo asztali lámpa
-- Ft
TRIO R52531106 Fir asztali lámpa
1
1,2,3,4,5...(324 termék)

Ledes asztali lámpa – a minőségi szellemi munka támogatója

A ledes asztali lámpa – és persze, a hagyományos asztali lámpa, illetve az olvasólámpa – az egyik legfontosabb munkaeszköz az irodában, még ha jelentőségük és szerepük nem is tudatosul használóikban. Akkor éreznénk meg igazán, milyen hatékony társak az íróasztalnál végzett feladatok teljesítésében, ha egy időre nélkülöznünk kellene az asztali lámpák használatát. Bármilyen lámpáról van szó – legyen az egy hagyományos olvasólámpa, nagyítós asztali lámpa vagy egy speciálisabb asztali lámpa vezeték nélküli töltővel, a munkahelyi világítás típusa nagymértékben befolyásolja a koncentrációt és a teljesítményt.

Az optimális fény nem luxus, hanem a biztonságos munkavégzés feltétele

A munkavégzéshez szükséges feltételek biztosítása a munkáltató feladatai közé tartoznak – az ő felelőssége, hogy úgy alakítsa ki a munkahelyi körülményeket és feltételeket, hogy a dolgozók biztonságosan és hatékonyan tudjanak dolgozni. Ebbe nem csupán az ergonomikus székek és a megfelelő hőmérséklet biztosítása tartozik bele, hanem a világítás, a fény mennyisége és minősége is. Egy nem megfelelő asztali lámpa, egy rosszul megválasztott színhőmérséklet, esetleg a túl nagy vagy éppen túl alacsony fényerő sokszor többet árt, mint használ: nemcsak a hatékony munkavégzést hátráltatja, hanem a munkavállalók egészségi állapotára is negatívan hat. Rossz fényviszonyok mellett rossz közérzet, fej- és szemfájdalom alakulhat ki, sőt hosszabb távon a látásunkat is ronthatja a nem megfelelő fény.Jól megválasztott fényforrásokkal azonban elkerülhetjük az idő előtti fáradtságot és a rohamosan csökkenő motivációt. Bár egyre nagyobb szerepet kap a dizájn, és a cégek arra törekednek, hogy az iroda megjelenése annak minden kiegészítőjével egységes legyen és illeszkedjen a vállalat arculatához, nagyon fontos, hogy a világítási koncepció megtervezésénél és kialakításánál a funkcionalitás és a biztonság legyen az elsődleges szempont.

Extra funkciók

Számos irodai fényforrás praktikus kiegészítő funkcióval rendelkezik, amelyek rugalmasabbá és kényelmesebbé teszik az íróasztal mellett végzett munkát. Ilyen például a fényerő-szabályozó, így a fény intenzitása könnyen szabályozható a helyiségben lévő fényviszonyoknak megfelelően. A rugalmas, állítható állvány, amellyel több modell is rendelkezik, kiválóan alkalmas nagy precizitást és erős, célzott megvilágítást igénylő feladatoknál, mivel a fény iránya pontosan beállítható. A nagyítós asztali lámpa – nevének megfelelően – nagyító funkcióval is rendelkezik, így amellett, hogy optimális fényviszonyokat biztosít a munkához, segítségünkre lehet a kisebb betűmérettel írt dokumentumok elolvasásában, vagy egyéb precíziós munkákban.

Modern hétköznapjainkban, amikor az okostelefon mindenki zsebében ott lapul, és sokan használjuk munkára, szórakozásra, hétköznapi ügyeink intézésére egyaránt, fontos, hogy az eszköz mindig feltöltött állapotban legyen. Ha a telefon lemerül, és nincs nálunk töltő, úgy érezhetjük, megszokott napi tevékenységeinkben korlátozva vagyunk. Az asztali lámpa vezeték nélküli töltővel ezért egy igen praktikus és közkedvelt termék, hiszen lehetővé teszi okostelefonjaink vezeték nélküli töltését. Nem kell többé odafigyelni arra, hogy a töltőt a reggeli kapkodás közepette bepakoltuk-e a táskába, és nem kell szabaddá tenni egy konnektort, ha merülni kezd a telefon, hiszen csak ráhelyezzük a készüléket a lámpán található töltőpadra, és máris elkezdődik a feltöltés.

Mi mindenre célszerű még odafigyelni az irodai világítás megtervezése során?

  1. Az optimális megvilágítás legfontosabb feltétele, hogy az alap- és a kiegészítő világítás összhangban legyenek, s egy egységes világítási koncepciót alkossanak. Soha nem szabad csak a fő- vagy a kiegészítő világításra hagyatkozni – ha ezek kiegészítik egymást, nem lesznek durva árnyékok és kontrasztok, s elegendő fény lesz minden napszakban.
  2. A lámpa elhelyezése is fontos kérdés: jobbkezesek és balkezesek számára is fontos, hogy az ellenkező oldalról jöjjön a fény – lehetőleg kicsivel a monitor mögül –, így elkerülhető, hogy a dokumentumra, amelyen dolgozunk, árnyékot vessen.
  3. Használjunk semleges fényszínt, azaz semleges fehér vagy hideg fehér fényt – ezek segítik a koncentrációt, és a kontrasztokat jól láthatóvá teszik.
  4. A világítótestnek hatékonynak, energiatakarékosnak és tartósnak is kell lennie, hiszen egy munkahelyen gyakran órákig ég a lámpa. Erre megoldás lehet, ha ledes asztali lámpa kerül az irodába, amely amellett, hogy hosszabb élettartammal rendelkezik, jóval kevesebbet fogyaszt, mint a hagyományos izzóval rendelkező társai.