Okos wifi kapcsoló

Okos wifi kapcsoló

1
1(18 termék)
-- Ft
Shelly fehér gáz szenzor
Shelly fehér gáz szenzor
Nem elérhető
24.999 Ft
1
1(18 termék)

Okos WiFi kapcsoló

 

A WiFi kapcsoló nem véletlenül egyre népszerűbb választás az okosotthont építők köreiben. Viszonylag egyszerűen telepíthető, kényelmes, és stabil alapot biztosít az otthoni okos világítás megteremtéséhez, főleg, hogy a különböző okosizzó vagy okos lámpa termékekkel szemben praktikus és költséghatékony alternatívát kínál. Ha ugyanis az okosizzó kiég, a drága, okos részeket (pl. a WiFi-chipet) az izzóval együtt dobhatjuk ki, ha viszont ezek a komponensek a tartósan használható kapcsolóban kapnak helyet, sok pénzt és bosszúságot spórolhatunk meg. Vagyis az okos villanykapcsoló páratlan kényelmet biztosít, növeli az otthon biztonságát, csökkenti a villanyszámla nagyságát és az okos világítás eszközök utóbbi években tapasztalható kínálatnövekedésének köszönhetően rengeteg alternatíva között választhatunk. Nézzük, mi az, amit feltétlenül tudni kell, hogy a jó vásár ne csak valószínű, hanem egészen biztos legyen!

 

Egyetlen feladat – többféleképpen

 

Az okos WiFi kapcsoló nem más, mint a hagyományos villanykapcsoló modernizált – okosított – változata, mely a WiFi hálózathoz kapcsolódik. Tehát nemcsak lehetővé teszi – mint hagyományos fali kapcsoló – a klasszikus világítótestek vagy LED világítás eszközök fel- és lekapcsolását, hanem biztosítja a mobiltelefonnal történő távoli vezérlésük lehetőségét is. Ez pedig azt jelenti, hogy lehetünk akár egy másik szobában, sőt akár egy másik kontinensen, az interneten keresztül megnézhetjük, hogy a kapcsoló fel- vagy lekapcsolt állapotban van-e, illetve utasításokat adhatunk neki. Mindez nemcsak a kényelmünket szolgálja, hanem a ház biztonságát is szavatolja („jelenlét-szimuláció”), illetve az energiafogyasztás optimalizálását is elősegíti.

 

Alap a rengeteg extra

 

Az okoskapcsolók nemcsak a világítótestek (és a fixen bekötött, „kapcsolhatós” eszközök, pl. ventilátorok) távolról történő vezérlését teszi lehetővé, hanem számos extra funkciót is biztosít. Melyek ezek?

·         Ütemezés: az időzíthetőség, vagyis előre programozhatóság azt jelenti, hogy beállíthatjuk, hogy adott időpontban ismétlődve, a hét különböző napjain, a napkelte vagy a napnyugta idejéhez igazodva kapcsoljon fel vagy le a fényforrás (legyen az akár hagyományos technológiájú lámpa, vagy bármelyik modern LED világítás eszköz, mondjuk RGB LED lámpa vagy RGB LED szalag stb.).

·         Feltételes automatizmusok: a legtöbb okoskapcsoló (és a telefonos applikáció) segítségével beállíthatunk mindenféle felételes vezérléseket (pl. a nappaliban lévő filament lámpa lekapcsol, ha a karácsonyfán lévő RGB LED szalag fel).

·         Csoportvezérlés: a legtöbb esetben lehetőség van lámpacsoportok létrehozására, melynek segítségével több lámpát is irányíthatunk egyszerre.

·         Hangvezérlés: megfelelő rendszer megléte esetén hangzó utasításokkal is irányíthatjuk a kapcsolóra kötött világítótesteket (pl. „Google! A kisszobai színváltós LED szalag világítson most zöld színnel!”)

 

Szempontok a telepítéshez és a termékek kiválasztásához

 

Azokhoz az okoseszközökhöz képest, mint amilyen a WiFi konnektor vagy az okos konnektor, melyeket elég csak bedugni a hálózati csatlakozóba, a telepítés folyamata az okos villanykapcsoló esetében több lépésből áll és több körültekintést igényel. Tehát ha nem vagyunk villanyszerelési ismeretek birtokában, szükség lehet szakember segítségére – és nem csak azért, mert az árammal babrálni hozzáértés hiányában veszélyes lehet, hanem azért is, mert a legtöbb okoskapcsolónak, lévén maga is áramfogyasztó, egy harmadik vezetékre, ún. nullvezetőre is szüksége van a működéshez. És mivel a régebben épült házak esetében a nullvezető nem biztos, hogy rendelkezésre áll, azt „elő kell vezetni” az elosztódobozból, ami szakértelmet igénylő feladat. (Bár léteznek két vezetékes megoldások is.)

Fontos az is, hogy néhány termék méretre kicsit nagyobb lehet, mint a hagyományos kapcsolók, ezért érdemes számolni azzal az eshetőséggel is, hogy az új kapcsoló nem illeszkedik majd a szerelvénydobozokba – ebben az esetben szükséges lesz új dobozt beszerezni.

Lényeges, hogy hiába dimmelhető, vagyis fényerő-szabályozható az új kapcsoló, ha a fényforrás nem az, akkor nem fogjuk tudni kihasználni ezt a lehetőséget, tehát olyan fényforrásra vagy okos lámpaeszközre is szükségünk lesz, amely dimmelhető kialakítású (bár a legtöbb modern fényforrás dimmelhető, nem baj azért, ha odafigyelünk eme tulajdonság meglétére vagy hiányára).

 

Netlámpa: a legjobb okosotthon és okos világítás termékek egy helyen!

 

Akár az új okosotthon alapjait szeretné lefektetni, akár a meglévő otthonát szeretné lépésenként felokosítani, vagy ha azt szeretné, hogy a hagyományos izzója okosizzó, illetve azt, hogy a hagyományos lámpája okos lámpa legyen, a Netlámpa webáruház kínálatában minőségi kapcsolók és remek árak között válogathat. Kapcsoljon rá még ma!