KN95 FFP2 (2db/cs) szűrési szintű szelep nélküli részecskeszűrős szájmaszk - 1

KN95 FFP2 (2db/cs) szűrési szintű szelep nélküli részecskeszűrős szájmaszk

Cikkszám: 294215
Raktáron
Házhozszállítás: 8-12 munkanap
1.299 Ft
db
Specifikáció:
Gyártó: KN95
Gyártói garancia: 0 hónap
Fogyasztói garancia: 0 hónap
Termékleírás

A részecskeszűrő félálarcok, másnéven eldobható légzésvédők, világszerte különböző szabályozás alá esnek. Ezen szabványok megkövetelnek bizonyos fizikai tulajdonságokat és teljesítményjellemzőket, annak érdekében, hogy a légzésvédők az adott szabványnak megfelelhessenek. Járványügyi, vagy sürgősségi helyzetekben, az egészségügyi hatóságok gyakran hivatkoznak ezekre a szabványokra a légzésvédőkre vonatkozó ajánlások megfogalmazásakor, jelezve például, hogy a lakosság egyes csoportjai az „N95, FFP2, vagy azzal egyenértékű” légzésvédőt használják.
Ez a dokumentum kizárólag arra szolgál, hogy segítsen tisztázni néhány alapvető hasonlóságot az ilyen hivatkozások között, különösen a következő FFR teljesítménykövetelmények tekintetében:
N95 (Egyesült Államok, NIOSH-42CFR84) FFP2 (Európa, EN 149:2001) KN95 (Kína, GB2626-2006) P2 (Ausztrália/ Új-Zéland AS/NZA 1716:2012) Korea, 1. osztály (Korea KMOEL - 2017-64) DS (Japán JMHLW -214. sz. bejelentés, 2018)
Amint az a következő összefoglaló táblázatban látható, kijelenthető, hogy a szabványokban megállapított és a megfelelőségi vizsgálat során igazolt teljesítménykövetelmények alapján, ezek a légzésvédők várhatóan nagyon hasonló módon fognak viselkedni.
Az egyik figyelemre méltó összehasonlítási pont az említett szabványokban, a belégzési és kilégzési ellenállás vizsgálatai során meghatározott térfogatáram értékek. A belégzési ellenállás vizsgálati térfogatáram intervalluma 40 - 160 l/perc. A kilégzési ellenállás vizsgálati térfogatáram intervalluma 30 - 95 l/perc. Egyes országok megkövetelik, hogy a vizsgálatot több térfogatáram érték mellett is elvégezzék, míg ezeket más országok esetén csak ezen tartományok felső vagy alsó határán kell elvégezni. Bár úgy tűnhet, hogy ez azt sugallja, hogy a szabványok légzési ellenállás követelményei (más néven „nyomásesés”) különböznek egymástól, fontos megérteni azonban, hogy a nyomásesés magasabb áramlási sebesség esetén, bármely szűrő esetén magasabb lesz, alacsonyabb áramlási sebesség mellett pedig értelemszerűen alacsonyabb. A légzésvédő szűrők jellemző nyomásgörbéi miatt a szabványok különböző nyomásesési követelményei meglehetősen hasonlóak. Ezen a grafikonon a szűrő nyomásesés jelleggörbéje látható. Ha valamely szűrő vizsgálatát magas áramlási sebesség mellett végzik, a nyomásesés viszonylag magas lesz. Ha ugyanezt a szűrőt alacsony áramlási sebesség mellett vizsgálják, akkor a nyomásesés viszonylag alacsony lesz.

Használhatósága nincs konkrétan meghatározva, ezért a javaslat az alábbi:

Normál használat szerint 6-8 óra, szennyezett területeken 2-6 óra (poros, építkezés, festés, stb..).

Jellemzően ezeket a munkavédelem során használják és ahogy megköti a káros anyagokat a maszk, folyamatosan tömődik el, ezáltal nehezedik a légzés. Ilyenkor szokták cserélni.

A hétköznapokban tulajdonképpen csak a por, szmog, stb. ami tömíti a maszkot, így tovább bírja. Nincs konkrét időtartamhoz kötve a használat, mert mindig és minden körülmény eltérő.

Alapelv ez mellett, hogy a termék egyszer használatos.

A vírus elleni védekezés során nyilván, ha megszűrte a levegőt és a maszkban van a vírus, akkor nem túl célszerű újra és újra használni.

Ha valaki épp felvett egy új maszkot, de pl. be akar kapni egy rágót, akkor fontos, hogy a guminál fogja meg és ne a szűrő részt, hiszen akkor a kézre kerülhet a szennyeződés!!!

Így elkerülhető, hogy rövid használat után új maszkra kelljen cserélni.

Specifikáció
TípusSzájmaszk
KN95 FFP2 (2db/cs) szűrési szintű szelep nélküli részecskeszűrős szájmaszk
1.299 Ft
KN95 FFP2 (2db/cs) szűrési szintű szelep nélküli részecskeszűrős szájmaszk
KN95 FFP2 (2db/cs) szűrési szintű szelep nélküli részecskeszűrős szájmaszk
Házhozszállítás: 8-12 munkanap
1.299 Ft